HTC Vive Pro je nová generace samostatného VR headsetu, jehož hlavní inovací je dvojice OLED displejů s celkovým rozlišením 2 880 × 1 600 bodů, což je o 78 % více obrazových bodů než u minulé generace. Zjemnění obrazu se pozitivně projevuje hlavně při zobrazení detailů a textu.

Premiéra HTC Vive Pro na veletrhu CES 2018:

Vive Pro obsahuje integrovaná sluchátka s vysokým výkonem a vestavěným zesilovačem. Nový je také systém uchycení headsetu na hlavě uživatele. Nabízí lepší rozložení hmotnosti a snadější nastavení velikosti pomocí kruhového dotahování. Mezi další vylepšení patří také dva mikrofony s aktivním potlačením okolního hluku a duální kamera umožňující pohled do reálného světa.

TIP: Oculus Go zkusí dostat VR mezi lidi. Nepotřebuje smartphone ani počítač

Nové příslušenství Vive Wireless Adaptor lze použít jak s novými brýlemi Vive Pro, tak i starší generací Vive. Bezdrátový adaptér slouží k přenosu obrazu a zvuku z počítače do brýlí bez použití kabelů. Je postaven na technologii Intel WiGig a pracuje v pásmu 60 GHz. VR novinky od HTC budou dostupné až ve třetím čtvrtletí letošního roku, ceny zatím neznáme.