Switch není jenom platformou pro děti. Doom ukázal, že na něm mohou běžet i moderní videohry s downgradovanou grafikou. The Elder Scrolls V: Skyrim, který jsme zrecenzovali pro PlayStaton 3, kde vyšel již před šesti lety, tak velkým zhoršením vizuální stránky netrpí. I když k němu došlo, hlavně v oblasti kvalit textur a lehce ve vykreslování objektů v dálce, nejde o nic závratně hrozného a ošklivého.

Z vizuální stánky jsme tak nadšení! V handheld režimu, který zobrazuje rozlišení 720p s nějakými menšími zakolísáními a jeho snížením, se dočkáte hotových grafických orgií. Vážně, když se na hru podíváte v handheld režimu, vypadá naprosto dokonale. A to ji můžete hrát i v tramvaji. Ale i dock mód ukazuje krásy hry. Jenom nemůžete čekat krásy jako v updatovaných verzích na PlayStation 4 a Xbox One. V dock módu očekávejte rozlišení 900p a taktéž slušnou grafiku.

Konverze The Elder Scrolls V: Skyrim pro Nintendo Switch se skutečně povedla.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Grafika je povedená, ale je zapotřebí je pochválit i za hudbu. Jde o fantasy klasiku plnou výrazných motivů, kterou si každý zapamatuje. Co se technické stránky týče, je skvělé vidět, že od dob The Elder Scrolls Travels: Shadowkey pro N-Gage se posunulo handheldové hraní obsáhlých a rozlehlých RPG mnohem dále. Doslova jde o jiný svět. Pokud máte Switch, tohle je hra, kterou chcete.

Hratelnost je i po letech stále na vysoké úrovni. Zvolíte si hrdinu, jeho rasu, povolání a vylepšujete ho až do zblbnutí, pardon zdokonalení. Stejně tak prozkoumáváte prostředí světa, který ani za půl roku, možná rok, nemáte šanci pořádně prozkoumat. Tohle je klasický The Elder Scrolls, který všichni z celého srdce milujeme. Životnost hry se může vyšplhat až k 50 až 60 hodinám. Switch verze totiž obsahuje i datadisky Dawnguard, Hearthfire a Dragonborn.

Konverze The Elder Scrolls V: Skyrim pro Nintendo Switch se skutečně povedla.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Switch konverze potěší i podporou Amiibo figurek. Pokud vlastníte ty ze Zeldy, můžete získat i exkluzivní předměty do hry. Mnohem zajímavější je ale podpora pohybového ovládání. Pokud odpojíte Joy-Cony, čeká vás zajímavé sekání meči, sekyrami i palcáty a dalšími zbraněmi. Konverze The Elder Scrolls V: Skyrim se prostě povedla. Sice tu jsou stále ty samé chyby a bugy, ale bez nich se to neobejde, že? Switch verzi hlasitě chválíme. Konečně hra konkurence schopná veledílu jménem The Legend of Zelda: Breath of Wild.
Fotogalerie
40 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 82 %

Plusy:
Handheld režim boduje
Povedená grafika na TV i v rukách
Celkově dobře odvedená konverze
Exkluzivní The Legend of Zelda přídavky
Pohybové ovládání
Nechybí všechny datadisky

 

Minusy:
Obtěžují nás stále stejné bugy
Grafika je horší

 

Infobox
Datum vydání: 17. listopadu 2017
Platformy: Switch
Cena: 1699 Kč
Výrobce: Bethesda Softworks
Vydavatel: Bethesda Softworks
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ