TIP: Nintendo čelí žalobě kvůli své konzoli Switch. Údajně okopírovalo její design 

Patent, který je předmětem sporu, se týká senzoru na detekci pohybu. iLife s ním počítalo pro využití ve zdravotnictví, zatímco Nintendo jej použilo v ovladačích své konzole Wii. A použilo jej nepovoleně.

„31. srpna 2017 soudce v Texasu rozhodl, že herní systémy Wii a Wii U porušují patent, který patří iLife Technologies, a který popisoval, jak senzor zjistí, jestli člověk spadl nebo ne,“ uvedlo Nintendo v prohlášení. „Soud firmě určil zaplatit 10 milionů dolarů. Nintendo s tím zásadně nesouhlasí, protože žádný z patentů iLife neporušuje. Společnost se proto odvolá,“ pokračuje prohlášení firmy, píše Rollingstone.

TIP: Hacker částečně prolomil zabezpečení nové herní konzole Nintendo Switch, může za to použití zastaralého WebKitu

Současné rozhodnutí přichází skoro čtyři roky poté, co iLife Technologies, situované v Dallasu, podalo na Nintendo trestní oznámení. Firma vyrábí zdravotnická zařízení, která slouží k monitorování novorozeňat a seniorů.

Je to kompletně rozdílná oblast než které se věnuje Nintendo, nicméně iLife tvrdí, že jejich technologie se dá použít i v jiných zařízeních, třeba právě v ovladačích pro Wii a Wii U.

Fotogalerie
5 fotografií