Výstava představuje ucelenou kolekci zásadních her, které tvořily herní historii od prvních zařízení ze šedesátých let, přes Pong, Space Invaders, Super Maria, Grand Theft Auto, až po herní novinky, které jsou teprve v přípravě. Své místo tu má i virtuální realita. Součástí expozice je rovněž speciální sekce o marketingu a vývoji her, o hudbě k hrám i propojení filmu a her.

Návštěvníci si mohou vyzkoušet legendární arkádu Star Wars z roku 1983 od firmy Atari. Divák se tak na chvíli může stát pilotem X-Wing letounu a bojovat proti stíhačkám TIE ze závěru epizody IV. K vidění je i bondovka GoldenEye 007 nebo hra Tomb Raider z roku 1996, kterou proslavila Lara Croft.

Součástí expozice je i unikátní české oddělení představující domácí herní scénu, které kromě Prahy jinde neuvidí. Pořadatelé pro umístění výstavy zvolili prostor nově vznikajícího Art & Digital centra v hale 40 v Pražské tržnici v Praze Holešovicích. K vidění tam bude od 21. září 2017.

Všechny exponáty, až na dva unikátní historické kousky, jsou uzpůsobeny k hraní a návštěvníci si je mohou zahrát přímo na místě. Výstava je přehledně členěna do dvaceti jednotlivých sekcí, podrobně mapujících jednotlivá období vývoje i typu her v různých regionech světa. Speciální sekci zde budou mít i časopisy a herní média.

Výstavu pořadatelé koncipovali jako multigenerační zábavu. Bohatý program je připraven nejen pro malé děti, ale rovněž pro jejich rodiče a nadšení mohou být v mnoha případech jistě i prarodiče. Součástí výstavy je pestrý doprovodný program: exhibiční turnaje i turnaje pro veřejnost, přednášky ikon české herní scény, speciální program zde budou mít tvůrci videí letsplayeři, youtubeři a cosplayeři. 

Kde se akce koná: Od 21. září v Holešovické tržnici, hale 40 na výstavní ploše více než 2000 m2.

Oficiální stránky výstavy Game On

Blesk.cz přinese z výstavy report.

Fotogalerie
21 fotografií