Je to takové zařízení na doma nebo do kanceláře, které může díky integraci Androidu nahradit digitálního asistenta, přitom dokáže promítat obraz, můžete ho skrze něj i ovládat a zvládá hromadu dalších funkcí.

Není to jen dotykový projektor

Rozlišení obrazu je 1266 × 768 bodů a může mít úhlopříčku 23" až 80" (58 až 203 cm). Projektor stačí postavit na stůl nebo ke zdi a obraz se sám zkalibruje a zaostří. Diodový zdroj zajišťuje jen slabší parametry obrazu – světelnost 100 lumenů a kontrast 4000:1, ale počítá se s projekcí spíš na kratší vzdálenosti, tak by to mělo stačit. Snímání dotyků je řešeno infračidly, která dokážou identifikovat až 10 dotyků na cílové ploše zároveň.

Uvnitř je až překvapivě bohatá hardwarová výbava. Mikrofony, stereo reproduktory, gyroskopické čidlo, akcelerometr a e-kompas pro detekci pohybu a polohy, čidlo okolního osvětlení, teploměr, vlhkoměr, barometr či detektor okolního pohybu. Samozřejmostí je Wi-Fi (ac), Bluetooth, NFC a dokonce i Miracast. Konektivitu zajišťuje USB-C a HDMI. Uvnitř je 3 GB RAM, 32 GB paměti a slot na paměťovou kartu.

Je to zkrátka hodně pokročilý domácí asistent, který zastane i funkci meteostanice a multimediálního centra. Celé to váží 932 g a má rozměry 69×134×143 cm. Uvnitř šlape Android 7 a funkce si tak můžete rozšířit různými aplikacemi. Fungují zde jako na běžném tabletu či telefonu.

Jedinou podstatnou „vadou“ je cena. Přímo u nás se Xperia Touch ještě neprodává, ale například ve Francii či Španělsku už ano. A to za 1500 eur, což je bezmála 40 tisíc korun! Je to šíleně drahé, ale bezesporu pěkné.