Příběh se odehrává pět let po událostech Injustice: Gods Among Us. Superman je stále pod zámkem a sdružení superhrdinů Justice League je roztříštěné jako nikdy předtím. Aby toho nebylo málo, Zemi napadl krutý padouch Brainiac, který plánuje její zotročení. Je jenom na Batmanovi, jeho kamarádech a bývalých kamarádech, aby se mu postavili a zachránili lidstvo. Kdo je padouch a kdo změní strany, není do poslední chvíle jasné.

Green Arrow
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Injustice 2 je skrz naskrz propracovanou bojovkou s komplexním bojovým systémem. K útoku můžete použít slabý, středně silný a silný útok plus osobité schopnosti pro danou postavu. Supergirl střílí lasery z očí, Green Arrow zase šípy z luku. Každá schopnost potřebuje nabití, stejně jako nejsilnější speciální útoky. S nimi často vystřelíte protivníka až do vesmíru (Superman) nebo se proběhnete napříč časem (The Flash). Jde o oslňující filmové sekvence, ze kterých vám spadne čelist na zem. Poprvé, podruhé a možná i potřetí, co je uvidíte.
The Flash je opravdu rychlý.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Dále už vám budou připadat jenom otravné a budete si přát, abyste je mohli přeskočit. K tomu si připočtěte tlačítkové duely na získání zdraví a možnost využívat prostředí stylem majznu někoho aligátorem po hlavě nebo ho odpálím na sochu a máte vážně hodně propracovaný bojový systém, u kterého téměř zapomenete, že je dvojrozměrný. Napomáhá tomu i krásná a detailní grafika plná vizuálních efektů a detailních modelů postav včetně obličejů.
Superman je přesvědčen o své pravdě.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Příběhový režim je vtahující, se správně komiksovým stylem, hrdiny a parádní licencí DC, kterou využila celá hra na maximum. Jeho životnost se navíc pohybuje kolem 8 hodin, což je u bojovky super. Každou postavu při bojích zlepšujete a získáváte i novou výbavu do tzv. gear systému. Pro vybavení komiksové postavičky je ale nejlepší zamířit do režimu Multiverse. V něm budete zápasit na alternativních Zemích při různých podmínkách.
Vylepšujte, co to jde.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Získáte pak cenné nové zbraně, chrániče, helmy a prostě vše, co superhrdinové potřebují. Jde o bojovkovou variaci na RPG režim, která funguje. Co ovšem nefunguje, je pořizování výbavy a získávání nových postav. Hra je totiž prošpikovaná otravnými mikrotransakcemi více než špekáček špekem. Ve hře je několik měn včetně té reálné a brzy zjistíte, že budete muset hrát hodně dlouho, abyste získali to, co si musíte jinak koupit. Hanba! A co teprve postavy?
Cheetah je pořádná kočka.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
V základu jich je 28, což je super i vzhledem k tomu, že u některých z nich získáte s finálním kostýmem další postavu. U The Flashe je to Reverse Flash, u Cheetah je to Vixen atd. Jenže padoucha Darkseida získáte jenom, pokud si hru předobjednáte. A další tři postavy včetně Sub-Zera z Mortal Kombatu na vás čekají. A těchto dodatečných postav má být až 10, takže budete hru hrát s pocitem, že jde o nedokončený produkt. To je otrava.

Fotogalerie
71 fotografií
Injustice 2 by získala o bod vyšší hodnocení, kdyby se oprostila od mikrotransakcí. Jinak jde o super bojovku s povedeným versus režimem v offline i online provedení, řadou bonusů, skvěle využitou licencí DC vesmíru a krásnou grafikou. Jděte do ní. Nebo rok smutněte a počkejte, až vyjde kompletní verze se všemi dodatečnými bojovníky. Superman, Batman a spol. si vaši pozornost v této povedené bojovce rozhodně zaslouží. 

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:
Krásná a detailní grafika
Spousta bojovníků od DC
Interaktivní arény
Speciální útoky napoprvé oslní
Gear systém a vylepšování
Povedený příběhový režim
 
Minusy:
Pokakané mikrotransakce
Speciální útoky se okoukají 

 

Infobox
Datum vydání: 19. května 2016
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One
Cena: 1699 Kč
Výrobce: NetherRealm Studios
Vydavatel: Warner Bros. Interactive Entertainment
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ