Demo FIFA 17 bylo uvolněno 13. září a stáhnout si ho můžete pro PlayStation 4, Xbox One a PC, přičemž hru si mohou vyzkoušet i majitelé PlayStation 3 a Xbox 360. Byť ve vizuálně downgradované verzi bez podpory Frostbiteu a přítomnosti příběhového režimu Cesta.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na FIFA 17 demo EA Sports

FIFA 17 je totiž právě v sérii první díl, který využívá grafického enginu Frostbite. Ten se blýsknul u pecek jako Battlefield 4, Star Wars Battlefront nebo Battlefield: Frontline. I když i předchozí díly byly vizuální top, vrcholů, co se animace nebo počtu polygonů na postavách týče, jako nyní nedosáhly.

Demoverze nabízí Výkop, což je rychlá hra, i menší ochutnávku příběhového režimu Cesta a k tomu několik předzápasových miniher včetně driblinku. Zahrajete si sice jenom trošku, jak je u dema zvykem, ale už po pár okamžicích hraní vám bude jasné, že FIFA 17 bude parádní fotbalová hra se vším všudy. Teď už jenom vydržet do konce měsíce, než hra vyjde.

FIFA 17 demo
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Samotné zápasy jsou rychlé, zábavné a propracované do takové míry, kterou si sami zvolíte. Nastavit lze několik ovládacích metod včetně nejjednodušší dvoutlačítkové, která z FIFA 17 dělá zábavnou arkádu. Tohle je fotbal, který se vám přizpůsobí podle vašich požadavků, a během hraní to je znát. A to samé platí u využití trenéra a jeho pomoci.

Hra tělem je stále propracovaná a přihrávky při útocích jsou precizně přesné. Opět se při hraní nedočkáte obrovských změn, pouze vypilování předešlých herních základů. Jenže to je to, co od série FIFA chceme. Rychlá hra nabízí možnost vyzkoušet si hru v roli týmů Manchester United, Manchester City, Chelsea, Real Madrid, Juventus, Inter, Paris Saint-Germain, Olympique Lyon, Seattle Sounders, Bayern Mnichov, Tigres U.A.N.L. nebo Gamba Osaka.

FIFA 17 demo
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Na vyzkoušení to stačí. Virtuální fotbalisty potěší i hratelná ukázka režimu Cesta, v němž se chopíte role Alexe Huntera, vycházející hvězdy Premier League. Tento sympatický černoch je vaším hlavním hrdinou a je jenom na vás, zda se ve světě fotbalu prosadí. Musíte za něj nejenom bodovat, ale i zvládat televizní interview pomocí předem připravených odpovědí. Ty ovlivní vaši kariéru.

Cesta vypadá jako hodně zajímavý příběhový režim plný sportovních zvratů. K samotnému hraní výtky nemáme. Grafika – ta je božská. Frostbite vždy bodoval a v případě FIFA 17 je to jasný gól. Jen diváci se pořád nevymanili z viditelného kopírování. Ale to je to nejmenší. Demo je samozřejmě v češtině jako každý rok, takže ho neváhejte vyzkoušet. Plná hra vychází na konci měsíce.

Fotogalerie
42 fotografií

Očekávání Blesk.cz: 9/10 

Plusy:
Skvělá fotbalová hra plá každoročních vylepšení
Grafický engine Frostbite vypadá naprosto báječně
Příběhový režim Cesta
Fotbalové minihry odkazují na spoustu obsahu

 

Minusy:
Diváci vypadají jeden jako druhý

 

Infobox
Datum vydání: 29. září 2016
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3, Xbox 360
Cena: cca 1399 Kč
Výrobce: EA Sports
Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: Electronic Arts
Jazyk: AJ