Že Samsung sprostě kopíruje design Apple, je oblíbeným nářkem řady fanoušků a také Apple se se Samsungem opakovaně soudil o design.

U prvních chytrých mobilů Samsungu se nějaká podobnost najít dala, nyní si ale Samsung už řadu let dává velmi dobrý pozor a v designu se mu už podařilo Apple předhonit. Nový Galaxy Note 7 dělá z iPhone 6s Plus zastarale působící produkt.

Nyní se ale dostala na světlo patentová přihláška Samsungu řešící propojení řemínků s nositelnostmi, tedy nejen napojení řemínku k hodinkám, ale také propojení chytrých řemínků obsahujících další komponenty k samotným hodinkám.

V této patentové přihlášce jsou přitom obrázky, které neuniknou ani méně zkušenému oku:

 

Patent Samsungu
Autor: Samsung

V podstatě jsou to jen překreslené reklamní fotky Apple Watch a Samsung na nich ukazuje různé způsoby napojení řemínků. Je tedy logické, že Apple komunita už brousí vidle a chystá transparenty.

Popis těchto obrázků nenaznačuje, že by si jimi chtěl Samsung patentovat tvar nebo zapínání. Jde o popis toho, jakým způsobem se upevňují pasivní řemínky hodinek:

Patent Samsungu
Autor: Samsung

Pro Samsung jsou podstatné části s datovým a vodivým propojením řemínků s hodinkami přes zabudované kontakty a způsob, jakým je u nich řešené zapínání.

Použití obrázků Apple Watch ve vlastním patentu tak můžete od Samsungu brát jako takový lehký trolling. Mohl se tomu vyhnout? Nejspíš ano, ale nepatentuje si tvar ani zapínání všech hodinek, pouze v patentové přihlášce uvedl, jak se to nyní zatím řeší.