Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru Shadow of the Beast Blesk - Ladislav Leimer

V remaku Shadow of the Beast, který vyšel exkluzivně pro PlayStation 4, se chopíte role zrůdy, monstra a bestie. Kdysi tomu tak ale nebylo. Když vás ještě máma s tátou houpali v kolébce, přišel k nic netušící rodině zlý mág Maletoth, dítě unesl a přetvořil ho v ohyzdnou bestii a dokonalý stroj na zabíjení v jednom. Jenže jakmile hlavní hrdina Aarbron zabije nevinného muže, vrátí se mu vzpomínky a uvědomí si, že popravil vlastního otce. Krvavá cesta za pomstou tak může začít.
Tati?
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Příběh kopírující originál je jednoduchý, ale dostatečně pochmurný a jako kulisa k vykonání vendety v zajímavém světě kombinující temnou fantasy se špetkou sci-fi slouží parádně. Ostatně celá atmosféra hry je velmi, velmi temná. Vyskakují na vás ohyzdná monstra, děsiví nepřátelé různých ras i obří bossové, které pošlete do pekel pouze po odhalený příslušné taktiky. Bossové však nepatří k nejtěžší a paradoxně vám mnohdy více zatopí řadoví neřádi.
Souboj s Ifritem
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Každá úroveň přináší zcela odlišné prostředí. Od travnatých luk se přesunete do vyprahlé pouště a podíváte se na hřbitov. Svět je vizuálně propracovaný, grafika detailní, hudba atmosférická a vám bude hodně líto, že je hře po sedmi úrovních konec. Víc jich zde vážně není. Přitom zde každá rasa má vlastní jazyk, kterému porozumíte až po odemknutí slovníku po nasbírání dostatku orbů. Každá úroveň má navíc spoustu tajemství a zákoutí k prozkoumání. Nový Shadow of the Beast je tak ideální hrou k opakovanému hraní, sama o sobě je však velmi krátká.
Grafika je pěkná a překvapivě detailní.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Aarbron se postupem času stává silnějším a silnějším. Za získané orby vylepšujete jeho schopnosti a vytváříte z něj za pomocí více útoků a většího zdraví ještě nebezpečnější monstrum. K pařátům přibude střelná zbraň a za nasbírání dostatku krve rozpoutáte brutální řež, při které budou končetiny létat vzduchem. Shadow of the Beast má zpočátku jednoduše vypadající bojový systém, který však má své finesy a rozhodně není jenom o jednoduchém mačkání jednoho tlačítka.
Krev teče ve hře proudem.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Remake klasiky z Amigy, která se postupně probojovala na mnoho konzolí, však není jenom o boji. Narazíte na několik hádanek a hlavolamů, které na chvíli potrápí váš mozek. Na rozdíl od skákacích pasážích však příjemně potrápí. Hopsací části hry jsou utrpením. Ovládání je při nich krkolomné a i jednoduché skoky dělá hra mnohdy obtížnými. Škoda. Shadow of the Beast je i o skákání. Celkově jde tak remake určen především pro dvě skupiny lidí.
Fotogalerie
41 fotografií
Tou první jsou příznivci všech 2.5D akcí, kterým se na PlayStation Network daří. Tou druhou a možná i četnější jsou fandové původní hry. Ti její vzkříšení určitě ocení, protože jde o temnou a krvavou hru, které nedělá originálu ostudu. Posoudit to můžete sami, jelikož je Shadow of the Beast z roku 1989 přítomný jako odemykatelný bonus. Pokud by byla původní hra pro dnešní hráče příliš těžká, mohou jako další bonus získat i nesmrtelnost. V tomto případě nejde ani ostudu.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10 

 

Plusy:
Povedená akční 2.5D hopsačka
Temná atmosféra a děsivá monstra
Překvapivě detailní grafika
Původní hra jako bonus
Ideální pro opakované hraní

Minusy:
Krátká hra s pouze sedmi úrovněmi
Krkolomné skákací pasáže

 

Infobox
Datum vydání:  17. květen 2016
Platformy: PlayStation 4
Cena: 409 Kč
Výrobce: Heavy Spectrum Entertainment Labs
Vydavatel: Sony
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ