Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru LEGO Marvel’s Avengers Warner Bros. Interactive Entertainment

Po LEGO Marvel’s Super Heroes, která vyšla z kraje života PlayStation 4, je tu už druhá videohra, která přináší dobrodružství Avengerů a dalších komiksových hrdinů od Marvelu. Na výběr je více než sto komiksových postaviček, ať už jde o klaďase, nebo padouchy.

A nejde jenom o jejich superhrdinská alterega, ale i jejich pravá civilní já. Takový Iron Man například může díky tryskám létat a střílet laserem, zatímco jeho představitel, miliardář, playboy a v neposlední řadě geniální vynálezce Tony Stark umí opravit a sestavit kdeco.

Iron Man vs. Thor
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Škoda jen, že schopnosti některých postav se opakují. Alespoň, že Avengeři dokážou své útoky spojit ve společné ataky a zaútočit na nepřítele dvojitou silou. Nejenom schopnosti se ale opakují. Celkové schéma stavění, řešení hádek a bojů se opakuje. Zásadní změny v LEGO hratelnosti u této novinky nečekejte.

LEGO Marvel’s Avengers navíc adaptují především druhý díl Avengers, i ve hře najdete scény z prvního dílu, obou částí Kapitána Ameriky, třetího Iron Mana nebo druhého Thora. Dle našeho názoru jde o ty horší filmy ze ságy od Marvelu. Zatímco první díly Iron Mana mají spoustu památných scén, druzí Avengers přinesli podle nás jenom akce a speciální efekty.

Iron Man a Hulk
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Největším lákadlem hry je jednoznačně obrovské množství superhrdinů. Kdyby vám ale Hulk a spol. nestačili, můžete si z LEGO kostek složit hrdiny vlastní. Použít můžete přitom hlavu Hulka i tělo Černé vdovy pro jeden výtvor. Další osvědčenou klasikou LEGO série, která boduje i v Marvel's Avengers je humor. Pobaví malé i velké. V tomhle LEGO hry nikdy nezklamou.

A samozřejmě nemůžeme opomenout boží kooperativní multiplayer. Stejně jako v ostatních LEGO hrách, i zde se může druhý hráč kdykoliv připojit a bez ztráty postupu zase odpojit. Pokud uteče příliš daleko, obrazovka se chytře rozdělí na dvě části. Vizuálně je hra osobitá a věrná stavebnici. Soundtrack potěší předělanými melodiemi z filmů.

Fotogalerie
12 fotografií
LEGO Marvel’s Avengers není nejlepší LEGO hrou, ale byť v celé této virtuální stavebnici k dokonalosti nějaká ta kostička chybí, nelze popřít, že je hra pořád hodně zábavná. A díky nezapomenutelnému multiplayeru se u ní pobavíte i s kamarádem nebo jako rodina.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10 

Plusy:

Více jako 100 superhrdinů
Vynikající kooperace
Sehrané útoky postav
LEGO humor stále baví

 

Minusy:
Pár nudných scén z filmů
Stále to samé a bez inovací
Infobox
Datum vydání: 27. leden 2016
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xnox 360, Wii U, PS Vita, PC
Cena: 1499 Kč (PS4, XO), 1199 Kč (PS3, X360), 699 Kč (PC)
Výrobce: Traveller's Tales Fusion
Vydavatel: Warner Bros. Interactive Entertainment
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ