Wolfenstein: The Old Blood, samostatně hratelný titul, je totiž mnohem ucelenější, zábavnější a věrnější pojetí původních dílů. A tím myslíme i včetně úplně původního a prastarého Wolfenstain 3D. Hra je přitom rozdělena do dvou částí, v první se postavíte zástupům nebubřených a nelidských nacistů, v druhé ještě nelidštějším naci-zombiům.

Video
Video se připravuje ...

Wolfenstein: The Old Blood je střílečka, ve které dáte náckům co proto! Bethesda Softworks

Stejně jako loňský The New Order, i jeho, co se dějové linky týče, předchůdce je klasickou FPS (střílečka z první osoby) ze staré školy. Stále sbíráte lékárničky, váš zbrojní arzenál by kvůli své četnosti neunesl ani Arnold Schwarzenegger v éře své terminátorské slávy a automatické zdravení je značně omezené.

Přestřelky jsou adrenalinové, napínavé, mají spád a nikdy nenudí. Některé zbraně můžete držet dokonce i obouruč. K nim si ale musíte připočíst skvělé plíživé pasáže, kterými je hra umně prošpikována. Jen počkejte, až se postavíte nacistickým supervojákům, které musíte nejdřív připravit o zdroj elektřiny, abyste je mohli odpojit a zbavit se jich.

Ratatatata...
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Celá hra je neskutečně atmosférická, ale nechybí jí ani vtip. B.J. sází jeden vtip o náccích za druhým a některé rozhovory hlídek jsou také k popukání. K tomu, abyste je poslali celou třetí říší až do pekel, máte pořádný zbrojní arzenál. K těm nejzajímavějším patří granátová pistole nebo rotační brokovnice.

Kapitolou samou pro sebe je trubka. Ano, trubka. Hned zpočátku hry dostanete do rukou skvělou zbraň na zabíjení nácků zblízka. Navíc ji využijete i k otevírání uzamčených poklopů, zadržení padajících dveří, a dokonce ji můžete rozdělit na dvě menší trubky a s její pomocí vylézt po zdi. Garantujeme vám, že takto multifunkční trubku jste ve videohře ještě neviděli.

I s obyčejnou trubkou dokážete napáchat spoustu škody.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Soupeři jsou důstojní. Nacisté taktizují, reagují na váš postup a taktiku a rozhodně vám nepůjdou před mušku. Umělá inteligence je slušná. Něco jiného jsou pak šourající se zombie. S těmi rázně zatočíte v nacistickém mechu. Wolfenstein: The Old Blood je nabízí jako vždy alternativní pohled na druhou světovou válku, ve které nechybí ani robotičtí psi.

Vizuálně hra oproti loňskému The New Order prokoukla. Používá sice opět stejný engine ID Tech 5, ale o mnohem lépe. Možná je to také tím, že nový Wolfenstein nevychází na staré konzole. Viditelnost je nyní podle nás lepší a grafika ostřejší, byť se to opět bez některých rozmazaných textur neobešlo. Jedinou chybičkou tak zůstávají technické problémy, když se propadne texturami něco někam, kam nemá.

Fotogalerie
45 fotografií
Ve hře nechybí ani bonusy. Těmi jsou retro mise ve stylu Wolfenstein 3D i výzvy, ve kterých se utkáte s početní převahou v určitých částech hry. Wolfenstein: The Old Blood nelze jinak než doporučit. Je sice kratší než jeho předchůdce a následovník v jednom, ale je mnohem ucelenější, stojí jen 549 Kč a je zábavnější a věrnější původním hrám série. Je čas zabít co nejvíc nácků!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Klasická FPS se vším všudy
Zábavné plíživé pasáže
Nové zbraně včetně trubky a rotační brokovnice
Důstojní protivníky díky slušné umělé inteligenci
Slušná životnost za nižší cenu
Věrné původním hrám série

 

Minusy:
Bez pár technických chyb se to neobešlo

 

Infobox
Datum vydání:  15. květen 2015 (krabicová verze)
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC
Cena: 549 Kč
Výrobce: MachineGames
Vydavatel: Bethesda Softworks
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ