Dead Island je série proslulá masakrováním zombies, tvořením vlastních zbraní a kooperativním multiplayrem, díky kterému můžete poslat do pekla oživlé mrtvoly společně s kamarády. Až na zabíjení nemrtvých nemá Escape Dead Island se svými předchůdci nic společného.Příběh představuje jako hlavního hrdinu Cliffa Cala, mladého žurnalistu, který prahne po uznání svého otce, takže se vydává na ostrov zamořený nemrtvými, aby odhalil jeho tajemství a pokusil se získat Pulitzerovu cenu. Samozřejmě se mu to vymstí.

Oproti předchozím dílům není Escape Dead Island akcí z první, ale naopak třetí osoby. Zmizela veškerá vylepšení postav i kombinování zbraní v silnější předměty. Zde dostanete do vínku chabý inventář zbraní čítající šroubovák, nůž, sekyru, katanu, pistoli a meč. Tramtadadá, to je vše.

Ohánět se můžete i sekyrou s přidělanými bodci.
Autor: Deep Silver/Fatshark
I když není obsáhlý, vystačíte si s ním. Zombie budete sekat na plátky, žádná končetina nezůstane na svém místě. Souboje jsou zábavné. Můžete při nich využít i prostředí a nemrtvé tak nalákat například do elektrického vedení. Stejně tak je můžete zabíjet i neslyšně zezadu. Tedy pokud vás ještě nespatřili. Ke slovu tak přichází taktika.

Jelikož vám jde o sólokapra, budete na ostrově fotit veškeré důkazy. K postupu hrou budete ale potřebovat i další předměty, jako vystřelovací hák, abyste mohli šplhat po laně do dříve nedostupných prostor nebo plynovou masku, díky které se dostanete i do životu nebezpečných míst.

Během hraní se postavíte celkem pěti druhům protivníků.
Autor: Deep Silver/Fatshark
Hra má velký spád, takže za víkend ji budete mít dohranou. Nečeká vás žádný zádrhel, až na nesmyslně zvednutou obtížnost na konci, kvůli které budete bušit do ovladače ostošest. Tohle je hra, která se zavděčí milovníkům béčkových zombie filmů. Nebudeme si nic nalhávat, žádný herní opus to není.

Vizuálně je však hra zajímavá. Tvůrci se rozhodli pro komiksové cel-shadingové ztvárnění. Grafika vypadá stylově a veškeré zvuky ve hře jsou doplněny psanými citoslovci, přesně jako v komiksu. Stylovost však přesto nedokázala skrýt horší technické zpracování.

Fotogalerie
8 fotografií
Escape Dead Island je zombie akce, která je vhodná jen a jen pro milovníky béčkových hororů. Dokáže pobavit, ale má své chyby. Je jen na vašem zhodnocení, jestli dokáže pobavit i vás, nebo vám bude sedět jako shnilá mrtvola. Své kouzlo podle nás má.

Hodnocení Blesk.cz: 6/10 

Plusy:

Řezání a sekání zombies i plíživé zabíjení
Béčkový styl
Stylová grafika

 

Minusy:

Kravina v každém slova smyslu
Plné technických chyb
Na konci hry nesmyslně zvednutá obtížnost

 

Infobox

Datum vydání:  21. listopad 2014

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1199 Kč (konzole), 999 Kč (PC)

Výrobce: Fatshark

Vydavatel: Deep Silver

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ