I když Microsoft zaspal dobu, dočkají se čeští hráči hned od startu slušného výběru her, mezi které patří závodní epičnost Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome nebo Dead Rising 3. Doporučená cena 1449 Kč je ale trochu mimo mísu, zvlášť, když je už delší dobu možné i tyto tituly u nás pořídit za nižší cenu.

Redakce Blesk.cz dostane konzoli Xbox One k otestování příští týden, takže vám přineseme naše vlastní zkušenosti i názory z hraní. Cena Xboxu One je 10 990 Kč. Ke konzoli dostanete i kód na stažení Forzy Motorsport 5 a FIFA 15, až fotbalová hra vyjde.

K dostání je také verze s pohybovým senzorem Kinect a hrami FIFA 15 a Dance Central Spotlight která vyjde na 13 990 Kč. Obě balení mají čtrnáctidenní Xbox Live Gold členství pro hraní na internetu a stahování her zdarma. Xbox One přehrává i Blu-ray filmy a má spoustu funkcí.

Jen pro porovnání – konkurenční PlayStation 4 vyjde na 10 790 a je hardwarově o něco málo výkonnější. Co si myslíte o zpoždění prodeje Xboxu One v Česku? Doplatí na něj Microsoft? Ve většině Evropy se prodává již od listopadu 2013.

Fotogalerie
4 fotografie