Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

10 nejočekávanějších herních pařeb budoucnosti: Veletrh Gamescom 2014 ukázal nadcházející hity!

/
  • Na Gamescomu byly předvedeny ty největší herní hity budoucnosti.
    15. srpna 2014 ● 15:46

    Akce, fantasy, střílečky, krvavé bojovky i sci-fi s obrovskými světy. Budoucnost vypadá pro konzolové i počítačové hráče skvěle. Na herním veletrhu Gamescom 2014 v Kolíně nad Rýnem byly ukázány ty největší hity budoucnosti. Z těchto graficky nádherných her vybral Blesk.cz 10 těch nejatraktivnějších, na kterých dáme svým gamepadům, klávesnicím a myším co proto!

    Herní veletrh Gamescom pravidelně probíhá v německém Kolíně nad Rýnem. Letos se koná od 13. do 17. srpna a očekává se, že padne rekord v návštěvnosti. Loni se ho přitom zúčastnilo přes 340 tisíc lidí! Naším zrakům veletrh neunikl, tohle jsou ty nejočekávanější hity, které si zahrajeme v blízké i vzdálenější budoucnosti.

    Fotogalerie
    29 fotografií

  • 1.

    Zaklínač 3: Divoký hon

    Třetí virtuální dobrodružství zaklínače Geralta, kterého stvořila mysl uznávaného polského spisovatele Andrzej Sapkowského, přinese ještě větší otevřený svět a naprosto dechberoucí grafiku, která naplno zaměstná hardware konzolí nové generace i nabušených PC. Utkáte se s celou řadou fantasy netvorů, budete je i lovit, plnit nebezpečné úkoly i získávat přízeň žen. Nováčci uvítají nastavitelnou obtížnost i úvod do Geraltova světa.

  • 2.

    Silent Hills

    Tak tohle čekal málokdo! Kultovní horová série Silent Hill se dočká vzkříšení, o němž se fanouškům mohlo jen zdát. Na hře totiž pracuje Hideo Kojima, nejslavnější herní vývojář a autor ságy Metal Gear Solid. Ten navíc spojil síly s režisérem Guillermem del Torem (Faunův labyrint, Hellboy). Čeká nás velká porce bizarností i strachu. Děj budou hráči sledovat z pohledu první osoby. Velkým překvapením je i obsazení herce Normana Reeduse (Daryl ze zombie seriálu The Walking Dead) do hlavní role. Tohle nedopadne špatně.

  • 3.

    Destiny

    Sci-fi akce Destiny, odehrávající se v otevřeném světě, se na Gamescomu ukázala v multiplayerové podobě. Kromě klasických režimů všichni proti všem nebo týmové hry nabídne hra sbírání relikvií, bitvy s vozidly nebo dobývání zón. K dispozici je několik druhů postav, zbraně lze zlepšovat a grafika je skvělá. Destiny ale nabídne i hru pro jednoho hráče s propracovaným příběhem. Za tímto titulem ostatně stojí vývojáři z Bungie, tvůrci série Halo. Bude to sci-fi jako řemen.

  • 4.

    Far Cry 4

    Čtvrtý Far Cry na Gamescomu opět povystrčil růžky. K vidění byla část hry, kde ze zasněženého himálajského pohoří seskočíte na wingsuitu, boje s nepřáteli ve sněhových závějích i spousta způsobů, jak je sprovodit ze světa. Odhalen byl ale i chrám, u něhož pobíhají tygři, které můžete takticky využít a nalákat je na nepřátele. Hru v obřím rozlehlém světě navíc bude možné hrát i ve dvou. Nemůžeme se dočkat!

  • 5.

    Mortal Kombat X

    Ta nejkrvavější a dost možná i nejznámější bojovka světa se vrátí v podobě, která rozhodně není určená dětem. Nebude chybět krev, vyrvané vnitřnosti ani oddělené končetiny. Každý bojovník má tři typy boje, mezi nimiž nechybí ani používání zbraní. V desátém Mortal Kombatu se objeví nováčci jako vosí královna D’Vorah nebo Fera & Torr, monstrum a skrček, kteří bojují jako jeden muž. Vrátí se nepřátelé Scorpion a Sub-Zero. Na Gamescomu byl odhalen starý známý drsňák Kano.

  • 6.

    Evolve

    Sci-fi monstrózita Evolve byla na Gamescomu předvedena v celé kráse i hrůzostrašnosti. Hra je založena na boji čtyřčlenného týmu s bossem v podobě monstra, které má speciální schopnosti a které ovládá pátý hráč. Planeta Spear nabízí spoustu arén s členitým terénem a možností taktiky. Stanete se monstrem, nebo se vydáte na jeho lov? Evolve zavání příjemnou inovací.    

  • 7.

    Quantum Break

    Nejatraktivnější hra pro Xbox One Quantum Break byla konečně předvedena v hratelné ukázce. Půjde o originální akci z třetí osoby, ve které hlavní hrdinové ovládají čas. Jeden ho dokáže zpomalit, další zase přetočit dopředu a vidět do budoucnosti. Chybět nebude klasický krycí systém. Vizuálně vypadá hra báječně, navíc je ve zkušených rukou. Tvoří ji vývojáři z Remedy Enterteniment, tvůrci první dvou dílů Maxe Paynea.

  • 8.

    The Order: 1886

    Nejzajímavější hrou Gamescomu pro PlayStation 4 je akce z alternativní minulosti The Order: 1886. Odehrává se atmosférickém Londýně, v němž řád rytířů bojuje s monstry, která jsou kříženci lidí a zvířat. Hra je zaměřena výhradně na singleplayer a bude v ní k dispozici celá řada originálních zbraní, například Tesla, která střílí elektrické paprsky. Tohle vypadá setsakramentsky zajímavě!

  • 9.

    Assassin’s Creed Unity

    Série plíživých akcí Assassin’s Creed se s přechodem na konzole nové generace přemístila do historické Paříže. Ta bude největším městem, které se v uznávané sáze objevilo. Hlavní hrdina, asasín Arno Dorian, se dočká významné pomoci. Hra totiž poprvé za historii série přináší kooperativní multiplayer. Vylepšen má být příběh, který budou kupředu pohánět mise s vypravěčem. Bohužel hru postihnou neoblíbené mikrotransakce.

  • 10.

    Battlefield Hardline

    Nový Battlefield, který se zaměřuje na boje policistů a kriminálníků, nevypadá věru zle. Budete se snažit zabránit vyloupání banky, zažijete honičky na silnicích a veletrh Gamescom odhalil, že půjde i o záchranu rukojmích. Samozřejmě budete moci hrát i za druhou stranu. Vývojáři se snaží o vytvoření pocitu TV seriálu, což se jim daří. Bude se Hardline líbit i zarytým fanouškům série, která dosud představovala válečné konflikty?

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy