Ultra Street Fighter IV vychází jako samostatná hra, tak jako upgrade pro majitelé předchozí verze. Fanoušci, kteří již Super Street Fighter IV: Arcade Edition vlastní, tak nemusejí sahat tolik hluboko do kapsy.

Herní základy jsou identické, stejně jako ovládání. Přibyly speciální útoky, které lze spustit po kompletním nabití speciálního ukazatele. Capcom se dušuje, že celková vyváženost hry je lepší. Nepoznali jsme, každý Street Fighter IV se totiž hrál skvěle.

Nový režim týmové bitvy nás potěšil, online trénink je zase vhodný pro ty, kteří si rádi zacvičí s živým oponentem. Přibylo šest nových arén, jejichž původ sahá do cross-overové bojovky Street Fighter X Tekken. Jsme rádi, že se do Ultra Street Fightera IV dostala i naše oblíbená dinosauří lokace.

Rolento se s tím nemaže. Jeho přítomnost vítáme s povděkem.
Autor: Capcom
Tou největší bojovkou vylepšeného čtvrtého Street Fightera jsou ale noví bojovníci. Čtyři známe již z jiných bojovek. Jde o lascivně vyhlížející Poison, přerostlého Huga, Elenu ovládající capoeiru a vojáka Rolenta ohánějícího se tyčí.

Nejzajímavější novou postavou je ale Decapre, i když má spoustu chvatů společných s jinou postavou, jejímž je klonem. Má však i své vlastní chvaty a stejně jako ostatní nováčci i příběh s animovanými videosekvencemi.

Fotogalerie
9 fotografií

Ultra Street Fighter IV toho nenabízí málo, avšak zásadních změn se v něm nedočkáte. Pokud vás série nebaví, po tomto díle názor nezměníte. Jestli je však série vaší oblíbenou bojovkou, čtvrtý update čtyrky nevynechejte.

 

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

 

Plusy:

Dosud nejvylepšenější Street Fighter IV
Nové arény, postavy i režimy
Decapre je vítaným nováčkem
Možnost koupě celé hry i pouze upgrady

 

Minusy: 

Žádné zásadní změny

 

Infobox

Datum vydání:  4. červen 2014

Platformy: PlayStation 3, xbox 360, PC

Cena: 999 Kč (krabicová verze), 400 Kč (digitální upgrade)

Výrobce: Capcom

Vydavatel: Capcom

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ