Hráčův hlavní hrdina alias Steve se vypravuje konečně i na PlayStation 3 na své životní dobrodružství v kostičkovaném světě. Grafika hry je zubatá, kostičkovaná, ale záměrně. Vzhledem k budovatelskému pojetí hry jí však sedne jak napudrovaný zadeček novorozence do nočníku!

V příběhovém dobrodružství se podíváte do již vybudovaného světa, ve kterém potkáte celou řadu postav i kostičkované zvěře. Budete se bránit nepřátelům a běda vám, jakmile padne noc. Nejste však bezbranní. Ohánět se umíte mečem i dalšími zbraněmi. A že to na DualShocku 3 jde ještě lépe než na PC s kombinací klávesnice a myši.

Interface ke craftění, tedy tvoření předmětů z nejrůznějších surovin, byl přizpůsoben konzolovému ovládání a připomíná ten z první verze PC Minecraftu. Je přehledný, pohybování v něm jednoduché, a i když jste žádný díl ze série dosud nehráli, rychle se v něm zorientujete.

Grafika Minecraft PlayStation 3 Edition je kostičkovaná, ale stylová.
Autor: Sony
Mimo dobrodružství je tu přeživší mód a nechybí ani multiplayerová podoba. Na rozdělené obrazovce si můžete do svého světa přizvat další tři hráče, pokud se připojíte k internetu, může jich být až osm. Při hraní nám občas připojení padalo, avšak nejednalo se o nic hrozného.

PlayStation 3 verze disponuje navíc několika menšími vylepšeními, většinu z nich jsme ale viděli již v Xbox 360 edici. Přítomný je tutoriál, upravený finální souboj a hru bude v době možné v době vydání stáhnout zdarma i pro handheld PlayStation Vita.

Fotogalerie
5 fotografií
Konverze pro PlayStation 3 dopadla parádně. Ovládá se lépe než originál, má svá vylepšení, ale svou limitaci také. Světy jsou totiž o poznání menší než na PC. Velké mohou být maximálně 864 x 864 kostek. Na jejich konec tedy dorazíte relativně rychle. Jinak však Minecraft PlayStation 3 Edition nelze nic výrazného vytknout. Jen si dávejte pozor, hra je velmi návyková.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Kreativní hratelnost
Nesmírně návykové
Stylová grafika
Perfektní ovládání na DualShocku 3
Vylepšení PlayStation 3 verze
PS Vita verzi dostanete zdarma

 

Minusy: 

Velikostně omezené světy
Chvílemi nestabilní online multiplayer

 

Infobox

Datum vydání:  14. květen 2014

Platformy: PlayStation 3

Cena: 499 Kč

Výrobce: Mojang AB/4J Studios

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ