Far Cry 4

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PC

Datum vydání: 20. 11. 2014

Ceněná série FPS (střílečka z pohledu první osoby) mění svou tvář, ale herní základy zůstávají. Tentokrát se podíváme do zasněžených himálajských hor. Čekají nás strmé srázy a lehká forma horolezectví prostřednictvím vystřelovacího háku. Hra se bude odehrávat v nádherném otevřeném světě s maximální viditelností. Široký zbrojní arzenál je samozřejmostí stejně jako bohatý vozový park. Nově budete moci střílet za jízdy i naskakovat na rozjetá vozidla a vytáhnout z nich protivníky. Multiplayer bude zakomponován do hry jednoho hráče, jakmile se připojí další člověk, mise pro jednoho se znepřístupní, ale v rozehrané hře a stejném světě můžete spolu plnit jiné úkoly.

Index očekávání: 100 %

 

Rise of The Tomb Raider

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

Datum vydání: Vánoce 2015

Na letošním E3 byl poprvé odhalen nový řadový díl akční dobrodružné série Tomb Raider. K vidění byl pouze filmový CGI trailer, nikoliv herní záběry, ale už teď víme, že další díl se ponese v duchu loňského restartu, který se blýsknul letos i na konzolích nové generace. Lara Croft bude muset použít všechny své dovednosti k přežití. Vrátí se i luk, který hrál v předcházejícím díle velkou roli. Mladá archeoložka i horolezecký cepín při šplhání po horách. Stejně jako předcházející část, i nový díl bude mít temnější pojetí.

Index očekávání: 90 %

 

Lara Croft and The Temple of Osiris

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

Datum vydání: Bude oznámeno

Pro archeoložku Laru Croft je letošní E3 skutečně významný. Ohlášeny totiž byly hned dvě hry, v nichž bude hrát hlavní roli. Tou druhou je pokračování úspěšné kooperativní akce Lara Croft and The Guardian of Light. Tentokrát si ale archeoložka přizve na pomoc až tři další postavy, kooperace bude určená čtyřem hráčům. Kromě akce nebudou chybět ani hlavolamy nebo souboje s bossy. Po vzoru původních her se bude příběh odehrávat v exotickém Egyptě.

Index očekávání: 80 %

 

Star Wars: Battlefront

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

Datum vydání: 2015

Multiplayerová vřava ze světa Hvězdných válek se po několika letech dočká důstojného pokračování. Pracují na něm vývojáři z Dice, kteří mají na svědomí uznávanou sérii Battlefield. Švédský tým dokonce kvůli tvorbě hry navštívil lokace, ve kterých se kultovní filmy natáčely, stejně jako si prohlédl dobové rekvizity. Čekají nás online klání za rebely i impérium, za republiku i separatisty. Hra je založena na grafickém enginu Frostbite 3, takže je vizuální stránka naprosto neskutečně nádherná. V bojích se budeme ohánět sci-fi arzenálem a chybět v žádném případě nebudou ani vozidla.

Index očekávání: 90 %


Grand Theft Auto V

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

Datum vydání: Vánoce 2014

I když majitelé Xboxu 360 a PlayStation 3 poslední Grand Theft Auto již dlouhé měsíce hrají, teprve na letošní E3 byla oznámena konverze pro konzole nové generace PlayStation 4 a Xbox One, stejně jako na PC. Tato verze bude mít mnohem vymazlenější grafiku, viditelnost bude větší bez dokreslování objektů a samotná hra bude díky výkonnějšímu hardwaru plynulejší. Vylepšen bude i online multiplayer, do kterého přibudou nové možnosti včetně schopností postav nebo dosud neviděných nemovitostí k pořízení. Již tak famózní hra se tak stane ještě lepší.

Index očekávání: 90 %

 

Uncharted 4: A Thief’s End

Platformy: PlayStation 4

Datum vydání: 2015

Mužský protějšek Lary Croft Nathan Drake se na E3 poprvé předvedl v next gen podobě. V novém dobrodružství se vydá na cestu kolem světa, aby nalezl pirátský poklad. Vizuálně je hra naprosto dechberoucí. Hlavní postava má dvojnásobek polygonů co Joel z Last of Us (od stejného studia Naughty Dog) a hra běží naprosto plynule v 60 snímcích za vteřinu v rozlišení 1080p. Příběhově se bude hra prezentovat v temnějším hávu. Nathan se bude muset rozhodnout, co vše je ochoten obětovat, aby zachránil své nejbližší.

Index očekávání: 90 %

 

Battlefield: Hardline

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, PC

Datum vydání: 21. 10. 2014

Na E3 nemůže chybět ani nový Battlefield. Tentokrát ale půjde o odbočku od hlavní série. V nadcházejícím titulu Battlefield: Hardline se ujmeme role policisty Nicka Mendozy, který se v slunném Miami postaví gangům a lupičům. V příběhové kampani bude záležet na jeho rozhodnutích, která ovlivní další vývoj hry. V multiplayeru dojde na vykrádání bank, automobilové honičky, sledování policejní helikoptérou nebo zatýkání taserem. Hra vyjde ještě letos pro všechny známé platformy.

Index očekávání: 70 %