Vaším úkolem je v The Settlers Online vybudovat prosperující město. Začínat budete od malé vísky, ve které musíte vybudovat radnici, farmy, chaty pro dřevorubce, prostě vše, co potřebuje k rozkvětu.

The Settlers Online si můžete zahrát zdarma zde

Jakmile si vybudujete město, budete se muset starat o to, aby prosperovalo. K budování nových staveb je zapotřebí mít dostatek surovin. Pracovní sílu získáte nejenom z vlastního království, ale i za pomoci přistěhovalců. Myslet však budete muset i na ochranu města, všude je totiž spousta banditů.

Další online hry zdarma naleznete zde

Mimo budování je zapotřebí plnit i konkrétní úkoly, které hra zadává. Obvykle jde o rozšíření území, nalezení pokladu nebo vybudování nových jednotek. The Settlers Online se pyšní i pěknou dvourozměrnou grafikou v komiksovém kabátku, která hře velmi sedne.

The Settlers Online je hrou zcela zdarma, k jejímuž spuštění potřebujete jen počítač s internetovým připojením. Po registraci vás od hraní již nic neodtrhne. A pokud byste si chtěli nakoupit nějaké další zpoplatněné jednotky a vylepšit si své království, vždy tu tato možnost je.