Stejně jako film i videohra pojednává o dělníkovi Emmetovi, který je roztržitý, věčně zmatený, trochu natvrdlý, prostě takový ten typ sympatického hrdiny pro celou rodinu. Poté, co se dotkne magického kamene zvaného Kus Odporu, se začne plnit proroctví, podle něhož se má z Emmeta stát vyvolený, který zachrání celý Lego vesmír. Jenže Emmet je takový ňouma…

Herní Lego příběh je věrný tomu filmovému. Zažijete v něm a zahrajete si scény, které uvidíte i na stříbrném plátně. Vydáte se na cestu za nalezením čaroděje Vitruviuse, podíváte se na Divoký západ, budete bojovat s roboty, skládat vše možné i nemožné a nakonec se postavíte samotnému záporákovi Lordu Byznysovi.

Když opravíte reproduktory, zapaříte si.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Ve dvou je to snesitelnější

V Lego Movie The Videogame však neokusíte jen pseudokostičkovou kůži Emmeta, ale převtělíte se i do dalších hrdinů včetně Vitruviese, sličné Wyldstyle nebo samotného Batmana. Hra stejně jako ostatní Lego tituly podporuje hru dvou hráčů. Do rozehraného dobrodružství se ten druhý může kdykoliv připojit a opět zase odpojit dle libosti.

V Lego hře samozřejmě nemůže chybět stavění.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

V průběhu hraní budete stavět, bourat, zase stavět, bojovat, občas střílet a na řadu přijde i celá řada miniher, mezi kterými nechybí ani tancování na úvodní píseň nebo závodění. Stavění probíhá ve dvou podobách. To klasické znáte z ostatních Lego her. Jednoduše se postavíte k hromadě kostiček, které stisknutím tlačítka O postavíte.

Ke slovu ale přijde i bourání.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Klasické postavy staví pomaleji, mistrovským stavitelům jako Wyldstyle to jde o poznání rychleji a lépe. Stavět však budete i velké předměty a právě k jejich zhotovení se dění přepne na stavbu, na které musíte vybrat včas tu správnou kostičku. Souboje jsou jako ve většině Lego videoher neohrabané a nezáživné. V tomto směry vynikali jen kostičkované Star Wars a Piráti z Karibiku.

Akční scéna na dálnici.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Průměrné a nezáživné

Největším průšvihem celé hry je její průměrnost a nezáživnost. Hráli jsme už tolik o hodně lepších her založených na dánské stavebnici, že nás prostě tato neskutečně nudila a absolutně ničím nedokázala překvapit. Alespoň že fórků je dost a sem i tam se i zasmějete. Pokud ale chcete povedenou Lego hru, s klidem na duši můžeme doporučit kteroukoliv jinou.

Jízda na koni na Divokém západě patří k těm lepším částem hry.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Vizuálně je Lego Movie The Videogame velmi barevná a verze pro PlayStation 4 nabízí nejostřejší textury a je velmi plynulá. I na této supervýkonné konzoli nové generace se však hra v dáli dokresluje. Proč, proboha?  Hardware má konzole dostatečný, takže nejde o nic jiného než lajdáctví vývojářů. A počkejte, až uslyšíte hudbu, z té vám bude po chvíli hrabat. Melodie jako z dob 32bitové generace konzolí na jejím počátku.

Fotogalerie
20 fotografií

Lego Movie The Videogame není vyloženě špatná hra, ale pobaví asi jenom extrémně zaryté fanoušky stavebnice nebo filmu. Na trhu je totiž tolik lepších Lego videoher, že není důvod, abyste hráli zrovna tuto. Lego Marvel Superheroes je na PS4 mnohem lepší volba. A nebojte se, stavebnicových videoher na této konzoli bude přibývat jako hub po dešti. Už teď se chystá Lego Hobbit. Hurá, nebo ach jo?

Hodnocení Blesk.cz: 5/10 

Plusy:

Chvilkami vtipné
Věrné filmové předloze
Hra dvou hráčů
Klasická Lego hratelnost může pobavit fanoušky

Minusy: 

Existuje tolik lepších Lego videoher
Většinu času nuda
Těžkopádné souboje
Otravná hudba
Hra se dokresluje na PlayStation 4, cože?

 

Infobox

Datum vydání: 14. únor 2014

Platformy: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Wii U, PlayStation Vita, PC

Cena: 1499 Kč (konzole), 799 Kč (PC), 999 Kč (PS Vita), 1349 Kč (Wii U)

Výrobce: TT Games

Vydavatel: Warner Bros. Interactive Entertainment

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ