Ať už máte rádi akce, hopsačky nebo závody, na PlayStation 4 si vybere každý. Pokud jste dostali pod stromeček novou konzoli, následující seznam vám pomůže vybrat tu nejlepší hru právě pro vás.

Battlefield 4 – ta nejlepší multiplayerová online hra!

Nová generace hraní je tu. Která videohra pro PlayStation 4 je ale pro vás ta nejlepší?
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Čtvrtý díl Battlefieldu zdokonalil to, v čem série vždy nejvíc bodovala - síťovou hru! PlayStation 4 verze hry si navíc v ničem nezadá s tou pro PC. Hrát může multiplayer prostřednictvím online služby PlayStation Network až 64 hráčů najednou, což je oproti konzolím současné generace více jak dvojnásobek. A grafika? To je sakra rozdíl. Ostré textury, všechny efekty na maximum a navíc naprosto plynulá hra. Nemluvě o krátkých nahrávacích časech.

Hondocení Blesk.cz: 8/10

Killzone: Shadow Fall – nejlepší grafika a atmosféra

Graficky lze Killzone: Shadow Fall jen těžko něco vyčítat.
Autor: Sony

I Killzone: Shadow Fall nabízí povedený online multiplayer, ale je to právě hra jednoho hráče, ve které nejvíc vyniká. Jak už je u série zvykem, má i poslední díl naprosto bezkonkurenční sci-fi atmosféru. Všude zuří bitvy, lidé umírají jako na běžícím pásu a zmar je doslova hmatatelný. První Killzone nové generace má navíc ze všech PlayStation 4 titulů jednoznačně nejkrásnější grafiku. Ty textury, světelné a částicové efekty, a ta viditelnost. Ááách.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Assassin’s Creed IV: Black Flag – nejdelší dobrodružství ve velkém světě

Vizuální krásy hry jsou nesmírné.
Autor: Ubisoft

Čtvrtý díl série plíživých akcí se zaměřil na éru pirátů. A i když do ní zasazení asasínů vypadá jako pěst na oko, výsledek je výborný. Krásná grafika, která zaujala i na PlayStation 3, je na její mladší sestřičce ještě ostřejší a s více detaily. Díky dotykové ploše na joypadu navíc můžete prakticky rotovat s mapou. Assassin’s Creed IV: Black Flag nabízí velký otevřený svět, ve kterém můžete plnit příběhové i vedlejší mise, prozkoumávat města i džungli nebo se vydat na plavbu na moře.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10

Need for Speed Rivals – nejlepší závody

Na silnici, na cestě nebo v bahně… Nikdy mě nechytí.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Need for Speed se s nejnovějším dílem vrátil díkybohu k tomu, co bylo vždy na sérii tím nejlepším, k honičkám s policií. Vybrat si můžete, zda za volant usednete v roli ochránce zákona, či ilegálního závodníka. Díky rychlému menu budete i za jízdy volit úkoly a následně se účastnit závodů, honiček i jízd na čas. Need for Speed Rivals se navíc odehrává v otevřeném světě Redview County, který oslňuje zalesněnými, pouštními i zasněženými lokacemi. Grafika vypadá díky enginu Frostbite 3, na kterém běží i Battlefield 4, naprosto báječně.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Knack – nejzajímavější hlavní hrdina

Je čas na kovovou ránu.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Jednu chvíli je malinký a vejde se do malých škvír, po chvíli je obří jako mrakodrap a s tanky si hází jako s míčky. Jeho jméno je Knack a je hlavním hrdinou stejnojmenné mlátičky s prvky hopsačky. Skládá se totiž z magických artefaktů, které mu dodávají na síle i schopnostech. Hru lze navíc projít i ve dvou hráčích v kooperativním multiplayeru. Knack je nápaditá hra, ve které hrají hlavní roli velikosti. Ne vždy velký ale znamená lepší. Zkušené hráče při hraní Knacka potěší pocit, jako by hráli starou dobrou mlátičku z éry 16bitových konzolí. Samozřejmě v moderní grafice nové generace.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

LEGO Marvel Super Heroes – nejvtipnější videohra nové generace

Černá vdova je připravena do akce.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Iron Man, Hulk, Thor, Kapitán Amerika, Spider-Man a i celá Fantastická čtyřka. V nové LEGO videohře si to s padouchy rozdá na 150 hratelných superhrdinů od Marvelu. Každý z nich má specifické schopnosti, které budete potřebovat v postupu hrou dál. O stavení stavebnice, řešení hlavolamů a boj samozřejmě nepřijdete. LEGO videohry se vyvinuly z němých grotesek do celovečerních komedií. LEGO Marvel Super Heroes je hrou, která je naprosto k popukání a budete při ní prskat smíchy.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Call of Duty: Ghosts – nejlepší vojenská akce a psí doprovod jako bonus

Podvodní level patří k těm nejlepším.
Autor: Activision/Official Xbox 360 Magazine

Někdo rád střílí ufouny v sci-fi akcích, ale vojenské akce jsou specifický žánr, který láká miliony lidí po celém světě. Někdo prostě rád hrdiny oblečené do maskáčů, kteří eliminují teroristy. A i když má nejlepší online hru Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts je těsně v závěsu. Navíc nabízí komando drsných Duchů, kteří se snaží zachránit v blízké budoucnosti to, co zbylo ze Spojených států. Hru navíc obzvláštňuje přítomnost cvičeného psa Rileyho. Tento vlčák poslouchá rozkazy na slovo a navíc ho můžete v některých okamžicích i ovládat. Haf!

Hodnocení Blesk.cz: 7/10