Soul Sacrifice je propracované akční RPG z třetí osoby. Stojí za ním Keiji Inafune, legendární tvůrce sérií jako Onimusha a Mega Man. Jde o opravdu temnou hru, ve které je smrt na denním pořádku. A i vy budete rozhodovat, zda lidé budou žít či umírat a stanou se tak vaší obětí. Takovou budete mít časem moc.

Prožijte znovu příběh knihy

Soul Sacrifice se odehrává po kapitolách. V Libromu si listujete prostřednictvím dotykového displeje a vybíráte kapitoly, které znovu prožijete, abyste mohli získat magické schopnosti. Na rozdíl od většiny ostatních RPG neprocházíte v Soul Sacrifice velké lokace, ale pohybujete se jen v malých arénách. Ty musíte vždy očistit od všech nepřátel.

To je macek!
Autor: Sony

Boje jsou po chvíli stereotypní

Bohužel boje v podobně vypadajících arénách se stávají brzy stereotypní. Rozptýlení přichází v podobě těžších soubojů s bossy, kteří jsou gigantičtí, nápadití a jde z nich strach. Design monster je celkově velmi stylový a šílený. Na vašich cestách vás budou doprovázet i další, již dávno mrtví čarodějové. Budou neocenitelnou pomocnou rukou.

Čarodějem snadno a rychle, mágem za desítky hodin

Soul Sacrifice se odehrává v reálném čase, své magické útoky, ať už půjde o vyvolanou obří pěst, větrné poryvy, roztočené hvězdice nebo ohnivé koule, aktivujete pomocí R a dalšího akčního tlačítka. Bojový systém funguje spolehlivě a souboje mají spád do té doby, než vám přijdou velmi identické. V arénách samozřejmě můžete použít i doplňující kouzla jako například neviditelnost. Z padlých nepřátel získáte navíc předměty, ze kterých můžete tvořit vlastní schopnosti. Než se ale stanete opravdovým mágem, potrvá to dlouhé desítky hodin.

Obětujete, nebo zachráníte protivníka?
Autor: Sony

Obětujete, nebo zachráníte?

Již podle názvu videohry lze usoudit, že obětování hraje ve hře velkou roli. Ano, padlé protivníky i spolubojovníky můžete buďto zachránit nebo obětovat. Zatímco při první volbě vám začnou stoupat atributy obranného rázu, při té druhé naopak ofenzivního. Jakmile splníte úvodní kapitolu, odemkne se online multiplayer až pro čtyři hráče. I v tomto případě se budete rozhodovat o obětování nebo záchranně pro změnu živých hráčů. Ve hře více hráčů však lze spustit pouze vedlejší mise.

Fotogalerie
6 fotografií

Vydrží opravdu na dlouho

Soul Sacrifice je povedené RPG, které vydrží na hodně dlouho. Má temný příběh, děsivá a nápaditá monstra. Hudební doprovod je skvělý, ale s grafikou to už žádná sláva není. Textury jsou rozmazané a celkově pohled na hru působí rozplizlým dojmem. Pokud máte hry na hrdiny rádi a chcete se zabavit na cestách s handheldem PS Vita, je Soul Sacrifice dobrá volba. Jen těch cest musí být opravdu hodně, abyste hru dohráli.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

 

Plusy:

Obrovská životnost

Nápadití bossové

Systém obětování

Tvorba vlastních schopností

 

Minusy: 

Neostrá grafika

Jen malé arény

Souboje jsou po chvíli stereotypní

 

Infobox

Datum vydání:  1. květen 2013

Platformy: PlayStation Vita

Cena: 999 Kč

Výrobce: Marvelous AQL

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ