Grid 2 jsou propracované závody silničních, muscle i supersportovních aut a dokonce formulí. Virtuální závodník se vydá na cestu napříč kontinenty. Zvítězit se bude snažit proto, aby získal co nejvíce fanoušků a s nimi i rostoucí popularitu. Grid 2 toho nabízí opravdu hodně a potěší jak osamělé jezdce, tak internetová esa silnic.

Z neznámého závodníka králem silnic a médií

 V Grid 2 budete budovat svoji kariéru od samotné píky. Jako nováček se musíte předvést, aby se o vás začalo psát a záznamy vaší krasojízdy se objevovaly na youtube.com. To se vám ale povede a nabídky na účast do dalších závodů se budou jen hrnout. Z nové tváře se stanete brzy žhavou kartou a později závodní superstar. Budete získávat „lajky“ na Facebooku a až dosáhnete na vrchol, bude o vás vysílat reportáž sportovní televize ESPN.

Řezat smyky se vyplácí
Autor: Codemasters

Projedete se po celém světě

Budete jezdit jednotlivé závody, turnaje, duely, jízdu na čas i speciální jízdy například s předjížděním nebo nutností nebourat. Po prvních úspěších naberete sponzory, jejichž logy si polepíte auto. Získáte tak přístup do dalších a dalších závodů. Šampionát toho nabízí opravdu hodně. Projedete se po Spojených státech, Evropě i Asii. Každé závody jsou jiné a nikdy se nebudete nudit. Vozový park není tak bohatý jako u konkurence, ale i tak se můžete projet v automobilech BMW, Subaru, Ford a dalších.

Při některých jízdách musíte co nejvíce smykovat
Autor: Codemasters

Skvělá balance mezi arkádou a simulátorem

Jízdní model si bere to nejlepší z realismu a nabaluje ho na zábavnou arkádu. Vůz sedí skvěle na silnici, až skoro můžete cítit spojení vozovky a pneumatik. Přitom ale můžete řezat smyky, bourat do protivníků a vytlačovat je z trati. Hra má model poškození a je pouze na vás, zda se rozhodnete pro větší porci realismu a zapnete ho, nebo bude poškození jenom vizuálního rázu. Nejvíce arkádově působí možnost přetáčení času. Vybouráte se, přetočíte událost do doby klidné jízdy a zkusíte to znova. Tato možnost však není nekonečná.

Vizuálné velmi povedené

Grid 2 vypadá oku velmi lahodivě. Modely aut jsou povedené a viditelně hodně práce si dali tvůrci s tratěmi a jejich prostředím. Ať už pojedete v americkém Chicagu nebo Paříži, budete se kochat krásou. Ve hře navíc podle jízdního modelu poznáte rozdíl, zda jedete po asfaltu nebo po štěrku. Natolik je Grid 2 propracovaný. Dobře vypadá i zmiňované poškození vozů. Na výběr je několik obtížností, které se však neprojeví natolik, jak by měly. Ty jednodušší by měly určitě mít asistenci a vodicí čáru ukazující, kdy přidat a zpomalit a kudy jet.

Fotogalerie
6 fotografií

Statistiky vás prozradí

K dispozici je samozřejmě multiplayer, který je nejpropracovanější v online podobě. Jezdit můžete rychlé jízdy, turnaje i výzvy a získávat tak další fanoušky a zkušenosti. V profilech virtuálních jezdců se pak shromažďují v jejich profilech, takže se můžete podívat, zda se jedná o precizního jezdce či si máte hlídat kapotu, aby to do vás nenabořil. A pokud dáváte přednost hraní v jedné místnosti, potěší vás i režim rozdělené obrazovky. Na trhu jsou sofistikovanější závody, jako například Forza Motorsport 5, ale Grid 2 je skvělá jízda, při níž je cítit, že ji stvořili lidé, kteří závodění opravdu milují.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:

Skvělý jízdní model balancující mezi arkádou a realismem

Vizuálně velmi pěkné

Skvělý režim kariéry

Povedený multiplayer

 

Minusy: 

Chtělo by to více asistencí u nižších obtížností

Viděli jsme již bohatší vozový park

 

Infobox

Datum vydání:  31. květen 2013

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC 

Cena: 1199 Kč (konzole), 699 Kč (PC)

Výrobce: Codemasters Southam

Vydavatel: Codemasters

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ