Série Resident Evil již dlouho není tím hororem, který uchvácel hráče prvními díly. Populární videoherní sága totiž stejně jako zombies zmutovala v akční krvavou střílečku. Bát se tak u Revelations nebudete, ale bavit ano.

Staří známí i nové tváře

Příběh se odehrává mezi čtvrtým a pátým dílem a sleduje osudy agentů protibioteroristické jednotky BSAA. Hráč se chopí role starých známých Jill Valentine a Chrise Redfielda, bývalých členů policejního komanda S.T.A.R.S. Sekundovat jim budou i nové postavy, z nichž některé mají charakter a jiné ze sebe sypou jeden trapný vtip za druhým.

To je kop!
Autor: Capcom

Vzhůru na plavbu

I když se podíváte do zasněžených hor nebo na mutací stižené pobřeží, většina hry se odehrává na zaoceánské lodi Queen Zenobia. Lokace je to poutavá a někdy i strašidelná. Loď se pohupuje ze strany na stranu, její konstrukce skřípe a odkudkoliv na vás mohou vyskočit nebezpeční mutanti.

Někteří Ooze jsou opravdu obří
Autor: Capcom

První Resident Evil bez zombie

Co se týče nepřátel, je Resident Evil Revelations bohužel zklamáním. Jde totiž o jediný díl, ve kterém nejsou známé a fanoušky oblíbené zombie. Namísto nich vám po krku půjdou mutanti Ooze všech možných velikostí a zrůdných tvarů. Někteří z nich útočí i na dálku vystřelujícími ostny.

Mutanti útočí ve všem možných velikostech i mutacích
Autor: Capcom

Alespoň jeden starý známý

Nejtužšími protivníky jsou samozřejmě bossové, ale jakmile zjistíte účinnou taktiku, její opakování je rychle zlikviduje. Fanoušky smutnící po nemrtvých potěší alespoň Hunteři, nebezpečně rychlí plazí protivníci. Nově se utkáte i s jejich neviditelnou mutací.

V Raid módu se utkáte s vlnami dotírajících nepřátel
Autor: Capcom

Ratatatatabum

Revelations jsou akcí, ve které dostanete do rukou pistole, kulomety, odstřelovačky, raketomy a granáty. Každou zbraň lze v bednách rozesetých po celé lodi vylepšit. Zvýšíte tím její kadenci, objem zásobníku nebo přidáte například zpomalovací střely nebo možnost kritického zásahu. Akční a svižnou hratelnost potrhují také podvodní sekvence.

Mutanti Ooze dokážou pořádně zatopit
Autor: Capcom

Vševidoucí scanner

Do ruky se chopíte i scanneru jménem Genesis, který identifikuje mutanty a věnuje vám za to zdravení. Objevit s ním můžete i skryté předměty. Hlavolamy ve hře prakticky nejsou, jediné, s čím si budete muset poradit, jsou elektrické obvody u zavřených dveří. Na 3DS šlo o zábavnou minihru využívající dotykový displej handheldu, ve velké verzi jde spíše o nudu.

 

Fotogalerie
7 fotografií

Kooperace tentokrát ne

Mimo příběhového režimu vás čeká i Raid mód, ve kterém se postavíte zástupům nepřátel ve hře na body. Tento režim lze hrát prostřednictvím internetu ve dvou hráčích. Škoda že ve hře není přítomná možnost hraní na rozdělení obrazovce. A ještě větší škoda že Revelations nemají kooperativní mód jako pátý a šestý díl. Celou hrou vás přitom doprovází počítačem ovládaný parťák.

A co grafika?

Grafická stránka hry je lepší než na Nintendu 3DS. Kvalit šestého dílu však nedosahuje. Hráčovo oko ale hra rozhodně neurazí. Když člověk zamáčkne slzu, že už není Resident Evil hororem, bude se bavit. Hra má totiž velký spád, a pokud vás chytne, budete ji chtít dohrát na jeden zátah.

 

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

 

Plusy:
Solidní akční hratelnost
Vylepšitelné zbraně
Zajímavé lokace
Hra má spád
 
Minusy: 
Titulky nejsou u všech rozhovorů
Občas nějaké chyby
Žádný multiplayer
 
Infobox
Datum vydání: 24. květen 2013
Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, PC
Cena: 1399 Kč (konzole), 799 Kč (PC)
Výrobce: Capcom
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ