Jmenuje se Xbox One a půjde již o třetí model konzolí od Microsoftu. Ten díky připojení k internetu nabídne kompletní nabídku lokální televize, bezplatné videohovory díky programu Skyp, i ty nejlépe vypadající videohry.

Ovládání pohyby i hlasem

Xbox One se bude dodávat se zcela přepracovaným senzorem Kinect. Díky němu budete moci prostředí konzole ovládat nejenom pohyby, ale i hlasem. Xbox One reaguje na všechny příkazy okamžitě, bez jakékoliv prodlevy. Snímání lidského těla je nyní natolik detailní, že rozezná otočení každého kloubu a při cvičení dokáže zaznamenat i tlukot srdce. Hlasem půjde jednoduše přepínat mezi hraním, televizí a dalšími funkcemi. Xbox One bude plně spolupracovat i s cloudovým úložištěm.

Slušný hardware a příslib nových her

Konzole bude mít osmijádrový procesor o neznámém taktu. 8 GB RAM, 500 GB velký harddisk, Blu-ray mechaniku, wi-fi i USB 3.0 konektor. Připojení k televizi přes HDMI port je samozřejmostí. Microsoft odhalil, že za první rok existence hodlá vydat 15 nových titulů, z nichž 9 budou úplně nové značky. Mezi nimi budou i závody Forza Motorsport 5 nebo poutavý thriller s manipulací času Quantum Break od tvůrců Max Payne a Alan Wake.

Halo od Spielberga

Odhalen byl i nový díl Call of Duty s přívlastkem Ghosts. Bude časově exkluzivní pro Xbox One, na který bude vycházet dříve i veškerý stahovatelný obsah. Microsoft oshalil také natáčení hraného seriálu podle série stříleček Halo, který bude produkovat Oscarový režisér Steven Spielberg. Ukázán byl i nový ovladač, jenž vychází z předešlého, avšak nabízí několik lehkých designových změn a integrovanou baterii. Xbox One bude k mání po celém světě na konci roku.

Fotogalerie
15 fotografií