LEGO City Undercover je další z řady videoher založených na stavebnici. Oproti hrám jako LEGO Star Wars nebo LEGO Batman si však nebere předobraz z žádné slavnější značky, ale přímo na stavebnici. Z kostiček LEGO City si totiž ve skutečném životě staví děti města plná policejních stanic, železnic, nemocnic nebo přístavů.

Zatýkání padouchů jako na běžícím páse

Chase je zkušený policista, který umí bojovat s protivníky, aby jim v zápětí nasadil želízka a poslal je do basy. Umí přeskakovat překážky, běhat po zdech, šplhat po všech vyznačených předmětech a na postavičku ze stavebnice má skvělou fyzičku! S vystřelovacím hákem se dostane na vyvýšená místa a z LEGA dokáže postavit celou řadu předmětů, která mu pomohou v postupu hrou. Celá hra je přitom plná nejrůznějších hlavolamů, které jsou však jednoduššího rázu. Po celou dobu hraní vás navíc bude provázet typický LEGO humor, kterému se zasmějí především mladší hráči.

V LEGO City Undercover se proletíte i ve vrtulníku
Autor: Nintendo

Po svých i ve vozidlech

Během postupu hrou získá Chase celou řadu kostýmů, které mu dodají nové schopnosti. Jako hasič dostane pod kontrolu požár, jako zloděj se dokáže vloupat do uzamčených prostor a jako horník se prokope do zavalených míst. Při svých dobrodružstvích ve městě může používat celou řadu vozidel. Od aut, přes motocykly až po vrtulníky. Každé z nich se přitom ovládá jinak. K rychlejšímu cestování pak může policista použít vlak nebo loď.

 

Fotogalerie
6 fotografií

Šikovné využití Wii U gamepadu

K hledání podezřelých nebo důkazů využívá scanner. Ten hráč využije v podobě Wii U gamepadu s dotykovým displejem. Na něm uvidíte stopy v trojrozměrném zobrazení a použít ho lze i jako praktickou mapu či komunikátor pro videohovory. Hra využívá ovladač opravdu umně. Velkou škodou však je, že má hra opravdu dlouhé nahrávací časy, které hráče nudí. LEGO City Undercover je rozsáhlou videohrou se spoustou možností, která, byť nemá multiplayer, vydrží na dlouhé desítky hodin.

 

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:
Velké město k prozkoumání
Příjemná LEGO hratelnost
Kostýmy s různými schopnostmi
Spousta ovladatelných vozidel
Osobitý humor
 
Minusy: 
Dlouhé nahrávací časy
Chybí multiplayer
 
Infobox
Datum vydání: 28. březen 2013
Platformy: Wii U
Cena: 1499 Kč
Výrobce: Traveler’s Tales Fusion
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ