Vždycky jste vedli pře, jestli má lepší hopsačky duo Jak a Dexter nebo Ratchet & Clank? Už nemusíte, s těmito postavami se můžete utkat v nejnovější PlayStation 3 bojovce, která vás chytí už po pár minutách hraní. Není to klasická mlátička stylu Tekken, zde se rve rovnou ve čtyřech.

Solidní výběr bojovníků

Hra se inspirovala konkurenční sérií Super Smash Bros., kde se pro změnu mydlí oblíbené postavičky Nintenda. Pokud vám ale nevadí neoriginální pojetí, neexistuje žádný další důvod, proč by vás hra nemohla zaujmout. Ve hře se objevují nejenom postavy z exkluzivních PlayStation her jako Cole MacGrath, jeho zlé alter ego (Infamous), Kratos (God of War) nebo Nathan Drake (Uncharted), ale i postavy z dalších známých videoher, které se objevily na konzolích od Sony i dalších platformách. Jde o Big Daddyho (BioShock), Heihachiho Mishimu (Tekken) nebo Danteho (Devil May Cry). Ať už jsou rychlé nebo pomalé, všechny postavy jsou nesmírně vyvážené. Po několika vyhraných zápasech získáte dostatek zkušeností k odemykání jejich nových kostýmů, hlášek nebo vítězných postojů.

 

Fotogalerie
6 fotografií

Neuvěřitelné měnící se arény

Bojový systém je jednoduchý a povedený. Každá z postav bojuje svým typickým stylem, přičemž má útoky jak na blízko, tak dálku. Ano, v této bojovce se i střílí. Zápasí se v neuvěřitelně nápaditých arénách, které se nesou v pojetí hry samotné. Poznáte v nich tedy jiné videohry, které navzájem kolidují. V aréně Háda z God of War tak například vyskočí zpoza zad rytmičtí Pataponi. Arény jsou členité, takže oceníte akrobatické schopnosti postav. Mění se v nich prostředí a občas do boje zasáhne i nějaké obří monstrum. K dispozici je obstojný tutoriál, který vám rychle vysvětlí herní základy, trénink, výzvy, arkádový režim s příběhem a neuvěřitelně zábavný multiplayer, ať už v online nebo offline podobě na jedné konzoli. Přesto by více herních režimů neškodilo. I tak je ale PlayStation All-Stars Battle Royale nesmírně chytlavá a zábavná hra, která vás nebude bavit asi jenom tehdy, pokud jste zarytý příznivec Xboxu nebo PC.

 

I PS Vita má svou verzi

PlayStation Battle All-Stars Battle Royale vychází i na handheld PS Vita. Tato verze si v ničem nezadá se svým velkým bratříčkem. Nejenom, že vypadá stejně skvěle, ale stejně dobře se i hraje. Bezproblémový je i bezdrátový online multiplayer, který se vůbec neseká, ani netrhá. Navíc využijete i dotykový displej, a to při sbírání zbraní v arénách.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

 

Plusy:

Ty nejlepší postavy z PlayStation her jako bojovníci

Nápadité interaktivní arény

Skvělý multiplayer

 

Minusy:

Neoriginální pojetí

Relativně málo režimů

 

Infobox

Datum vydání: 21. listopad 2012

Platformy: PlayStation 3, PS Vita

Cena: 1499 Kč  (PS3), 999 Kč (PS Vita)

Výrobce: SuperBot Entertaiment

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ