Kid Icarus: Uprising byl jednou z nejočekávanějších her pro Nintendo 3DS. Naštěstí očekávání do něj vkládaná naplnil, skvěle se hraje, báječně vypadá a vy se nebudete chtít od hry odtrhnout až do závěrečných titulků. Navíc je Kid Icarus: Uprising jako jeden z mála titulů opravdu vtipný a dialogy hlavním hrdinů i antagonistů vás dokážou rozesmát.

Video
Video se připravuje ...

Kid Icarus: Uprising - proleťte se v kůži anděla Nintendo

 

Vzhůru do oblak

Každá úroveň začíná leteckou pasáží, která připomíná retro herní éru, ve které vládly takzvané kolejové střílečky. O pohyb Pita se stará sama hra, zatímco hráč pálí po nepřátelích a vyhýbá se naopak jejich střelám. Protivníků jsou desítky, od robotů, přes nejrůznější mutanty, až po mytické nepřátele jako Sirény. Nejobtížnějšími protivníky jsou samozřejmě závěreční bossové. Jsou obří, nebezpeční a k jejich poražení musíte nejdříve vymyslet patřičnou taktiku. Obtížnost je možné nastavit před každou úrovní. Čím vyšší bude, tím více můžete získat srdcí. Pro boj máte k dispozici několik druhů zbraní – luky, meče, pařáty až po tyče nebo hole. Každá zbraň má jiné speciální schopnosti a je jinak účinná na blízko, stejně jako na dálku. Zbraně je možné měnit za srdce, za které si můžete pořídit nové, nebo můžete zkombinovat dvě v jednu, která bude mít obě jejich vlastnosti.

Při leteckých pasážích ovládá hra pohyb sama, zatímco vy se vyhýbáte střelám a zpět pálíte na protivníky
Autor: Nintendo

Zpátky na zem

Boj na zemi se oproti tomu v oblacích značně liší. O pohyb Pita, stejně jako kamery, se staráte sami. V úrovních můžete bojovat s nepřáteli i na blízko. Kromě zbraní získáte i speciální schopnosti jako vysoký skok, zdravení nebo útoky. Na nepřátele můžete seslat třeba smršť meteoritů nebo ho otrávit jedem. V boji s protivníky vám ale dopomohou i tři vozidla – miniaturní tank, robot a andělská koule. V pozemských úrovních se také na vyšší obtížnosti můžete dostat do tajných lokací, jezdit na zábradlích jako ježek Sonic a výjimečně se chopíte role i dalších postav. Kid Icarus: Uprising není krátkou hrou, obsahuje 25 kapitol, které si díky bonusům a skrytým úrovním rádi zopakujete. Dva styly hratelnosti přinášejí dostatečnou rozmanitost, kterou navíc ještě více okoření několik rozptýlení, jako například střílečka s hvězdným koňským spřežením. Kid Icarus: Uprising je opravdu áčkovým titulem se vším všudy.

 

Fotogalerie
6 fotografií

Oslňující grafika a krkolomné ovládání

Kid Icarus: Uprising vypadá naprosto báječně. Prostředí jsou pestrobarevná, plná efektů a podíváte se od nejrůznějších planet, přes podsvětí až do kosmu. Tvůrci hry rozhodně neměli o nápady nouzi. Dohromady s trojrozměrným stereoskopickým zobrazením vypadá hra opravdu k světu. Není o čem debatovat, Kid Icarus: Uprising je prostě nejhezčí hra pro Nintendo 3DS! Vzdálené předměty navíc opravdu vypadají, jako by byly v útrobách samotného handheldu, zatímco ty vám nejbližší vyskakují z obrazovky. Bohužel ovládání už není taková sláva jako grafika. V základním nastavení ovládáte pohyb Pita po obrazovce levým circle padem, střílíte tlačítkem L a míříte perem na dotykovém displeji. Není to nejideálnější volba, ale po pár chvílích si na ni zvyknete, i když budete občas nadávat. Ovládací schéma můžete měnit, takže se budete pohybovat například akčními tlačítky, ale základní nastavení je dle nás nejlepší. Na zemi je ovládání ještě horší, protože se musíte starat navíc ještě o kameru. Hra je dodávána se speciálním plastovým podstavcem, který například na stole pocit z hraní trochu vylepší. V terénu je ale na nic. Nedotažené ovládání je ale jediným problémem v této jinak až andělsky dobré hře.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10

Plusy:
Perfektní grafika a 3D obraz
Dva druhy akční hratelnosti
Spousta zbraní a ovladatelná vozidla
Opravdu vtipná hra
Minusy:
Z počátku krkolomné ovládání
 
Infobox
Datum vydání: 23. březen 2012
Platformy: Nintendo 3DS
Cena: 1199 Kč
Výrobce: Project Sora
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ