Příběh pojednává o skupince Deviantů, malých, roztomilých a neustále se do něčeho formujících tvorů. Ti byli ve své raketě na útěku před zlými roboty, ti je však sestřelili a nebozí Devianti skončili na planetě plné zombií. Jejich jedinou šancí na záchranu je splnění třiceti nejrůznějších úkolů, ke kterým vám postačí jeden pomocník – handheld PS Vita.

 

Video
Video se připravuje ...

Little Deviants představují hardware PS Vita Sony

Roztomilí nebožáci

Ve hře narazíte na pět typů Deviantů. Goopher je základní oranžovou koulí, která vyznačuje jasné známky elastičnosti. Pyruss je ohnivým Deviantem, co vše zase zapálí. Frostal je jeho opakem, předměty mrazí. Posledními jsou Blobber, sliznatý Deviant, co se na vše přilepí a Nucleor, který oplývá radioaktivními schopnostmi. Ovládání a schopnosti jednotlivých Deviantů se od sebe odlišují, ale rozhodně ne natolik, jak by měli. To, že s jedním Deviantem zapálíte protivníky je hezké, ale ostatní se ovládají stejně, mínus ohnivé schopnosti. Tvorové měli být prostě více odlišní.

Naklánějte s Vitou tak, abyste sebrali co nejvíc bodů, klíčů a mohli se dokutálet k portálu
Autor: Sony

Naklánějte a dotýkejte se

Každá minihra má jinou náplň a jinak se ovládá. V jedné budete valit svého Goophera deformací prostoru před ním a za ním. Učiníte tak dotyky po zadní ploše handheldu. V jiné hře zase odpalujete oranžového devianta po ringu tak, že ho napnete a odrazíte provazy. Při seskoku padákem a prolétáváním kontrolními body budete jednoduše handheldem naklánět. Stejně tak, když s Devianty zavítáte do podzemí a co nejrychleji se budete muset dostat do cíle. I bludiště se prolézají nakláněním. Obě dotykové plochy handheldu využijete zase při vyhazování robotů z domu. Podle toho jak stojí, musíte zvolit stranu útoku.

 

Fotogalerie
6 fotografií

K téhle hře se už nevrátíte

Ke slovu, či spíše zpěvu přijde i mikrofon, kterého využijete v pěvecké minihře. Bát se ale nemusíte, protože vám bude stačit halekat. Nejakčnější ale budete při střeleckých minihrách, využívajících rozšířenou realitu. Kamera snímá pozadí, na které hra promítá nepřátele, které musíte sestřelit. Roboti však útočí ze všech směrů, a tak se musíte neustále otáčet a naklánět. Tato hra je absolutně nehratelná ve veřejné hromadné dopravě. Věřte mi, zkoušel jsem to. Little Deviants není špatným titulem, hra dokonce na chvíli zabaví. Po chvíli ji ale dohrajete a pochybuji, že byste se k ní kdykoliv vrátili.

Hodnocení Blesk.cz: 5/10

Plusy:

30 různých miniher

Různá využití hardwaru Vity

Na chvíli zabaví

Minusy:

Velmi rychle dohrané

Málo rozdílů mezi Devianty

Málo obsahu


Infobox

Datum vydání: 22.únor 2012

Platformy: BigBig Studios

Cena: 749 Kč

Výrobce: Novorama

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ