Twisted Metal představuje celou řadu neuvěřitelných postav, kterým vévodí krvelačný klaun Sweeth Tooth. Každá z nich má své vlastní vozidlo, které má své výhody i nevýhody (rychlost, pancíř), stejně jako specifické zbraně. Projet se tak můžete ve zmrzlinářském voze, závodní superkáře, odtahovém vozu, vrtulníku nebo motocyklu. Pálit budete z kulometů, brokovnicí, raketami naváděcím vybuchujícím autíčkem.

Video
Video se připravuje ...

Twisted Metal - střelba za volantem Sony

Hororový příběh pro jednoho hráče

Příběhový mód nabízí osudy tří závodníků, kteří se účastní brutálního turnaje, z nichž ne všichni se dostanou až do finále. V tomto režimu jsou k vidění neuvěřitelně stylová videa, ze kterých běhá mráz po zádech. Zúčastníte se závodů, klání na život a na smrt a povětšinou půjde hlavně o jediné. Co nejrychleji zlikvidovat dotírající protivníky. Nalezneme tu ale i nápadnější režimy, jako klec. V ní musíte protivníky likvidovat jen ve vyznačené zóně, jinak vám začne klesat zdraví. Škoda, že ne všechny režimy z příběhového módu si našly cestu i do multiplayeru.

Ve Twisted Metal je k dispozici přehršel vozidel, každé z nich má specifické vlastnosti a zbraně
Autor: Sony

Perfektní ovládání pro závodníka

Nový Twisted Metal má do detailu promyšlené a propracované ovládání. Hra je absolutní arkádou, takže budete řezat zatáčky smyky ostošest a dokonce budete se svým vozem skákat. Časem získáte přístup k novým zbraním i vozidlům. Otevřou se také nové arény, které svou rozlehlostí berou dech. Jsou opravdu obří, členité a plné zbraní. Radost v nich hrát. Hra nevypadá nejlépe a z průměru jí vytahují nejrůznější grafické efekty. Co však skutečně zamrzí, jsou dlouhé nahrávací časy.

Fotogalerie
7 fotografií

Naprosté orgie pro víc hráčů

V čem Twisted Metal naprosto exceluje, je režim pro více hráčů. Příběhový režim lze hrát ve dvou lidech na rozdělené obrazovce, klasická klání pak až i ve čtyřech. Prostřednictvím služby PlayStation Network může soupeřit až 16 hráčů v nejrůznějších kláních. Všichni proti všem, lovená kořist nebo týmové varianty těchto módů. Režimů je přehršel. Nepotěší však, že online hra občas padá nebo se do ní nelze přihlásit. Snad v Sony tyto neduhy brzy odstraní. Jinak je totiž Twisted Metal až překvapivě povedeným akčním titulem pro ty, kteří mají rádi vůni střelného prachu i benzínu.

Video
Video se připravuje ...

Původní Twisted Metal z roku 1995 pro PS1  youtube.com

Twisted Metal, legenda videoher

První díl série vyšel v roce 1995 pro tehdy startující konzoli PlayStation. Okamžitě si získal popularitu, a to zejména ve Spojených státech. Kombinace střelby a jízdy společně s nápaditými postavami hráčům učarovala. Ještě na první PlayStation vyšly další čtyři díly, z nichž však jen jeden zavítal do Evropy. Fandové se dále dočkali v roce 2001 Twisted Metal: Black a o čtyři roky později vyšel pro PSP Twisted Metal: Head-On. Několik dalších titulů bylo zrušeno během vývoje. Od té doby, se po sérii slehla zem. Až dosud.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:

Fenomenální multiplayer

Skvělá hratelnost kombinující střelbu a jízdu

Nápadité postavy

Rozlehlé arény

Minusy:

Online hra občas padá

Ne všechny režimy jsou přítomné v multiplayeru

Dlouhé nahrávací časy

 

Infobox

Datum vydání: 16.březen 2012

Platformy: PlayStation 3

Cena: 1199 Kč

Výrobce: Eat Sleep Play

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ