The Darkness II už na první pohled překvapí svým vizuálním stylem. Nejde totiž o »seriózní« temnou grafiku jako u originálu. Pokračování přináší komiksovou grafiku technologií cel-shading. Výsledek je tak možná věrnější komiksové předloze, ale mnohem méně temný a děsivý. Ve hře, kde hraje prim temnota, také překvapí až přílišná barevná paleta grafiky. Tolik fialové bych ve hře o temnotě rozhodně nečekal.

Video
Video se připravuje ...

Popravy v The Darkness II 2K Games

Vyhýbejte se světlu

Temnota a její síly zrovna dvakrát neholdují světlu, proto se mu musíte vyhýbat a rozstřelovat lampy. Schopnosti temnoty spočívají v jejích chapadlech, kterými můžete útočit na nepřátele, házet po nich předměty nebo třeba použít vyrvané dveře auta jako štít. S chapadly vyrvete i zamčené dveře a budete popravovat nepřátele. Tím si přijdete na zdraví, munici nebo magický štít. Zdravení se normálně provádí konzumací srdcí padlých protivníků. Hra je krvavá a brutální, ale díky komiksové podobě nevypadá násilí tak děsivě jako v prvním díle. Hra je střílečkou z první osoby, takže dostanete do rukou slušný arzenál zbraní jako pistole, brokovnice nebo kulomety. Do obou rukou, protože ve hře můžete nosit i dvě zbraně najednou. Za likvidaci protivníků nebo nalezení skrytých předmětů získáte esence, díky kterým si můžete pořídit nové talenty.

Napíchnut temnotou
Autor: 2K Games

Zjednodušená hratelnost

Nové talenty vám umožní nabít zbraň temnotou, získat nové popravy nepřátel nebo schopnost vyvolat pohlcující černou díru. Celkově ale byla hratelnost The Darkness II oproti originálu značně zjednodušena. Žádný otevřenější svět s výběrem cesty, namísto toho vás čekají jen lineární levely. Schopnosti temnoty jsou také pozměněny. Například čtyři temné skřety Darklingy s odlišnými schopnostmi z prvního dílu nahradil jen jeden. Nemůžete mu rozkazovat, jen ho chytit a hodit na protivníky. V několika případech se ale chopíte role samotného Darklinga. Budete se ukrývat v kanálech, lézt po trubkách a podřezávat krky, což nejednou ozvláštní hratelnost.

Fotogalerie
6 fotografií

Mstěte se i s kamarády

Samotná hra má poutavý příběh navazující na události jedničky. Jackie se stal mafiánským šéfem, stále však nemůže zapomenout na svou zastřelenou přítelkyni Jenny. Stále si vyčítá její smrt a snaží se nalézt cestu jak ji vytrhnout ze spárů temnoty. Příběh se super, ale stejně tak černý humor, kterým je hra protkaná. Životnost příběhového módu však není dlouhá, po 6 hodinách bude po všem. Naštěstí hra obsahuje i režim Vendety, v němž se můžete chopit jednoho ze čtyř zabijáků, kteří se snaží ochránit symboly temnoty. Příběh těchto epizod se odehrává souběžně s hlavní hrou. Vendety si můžete zahrát jak sami, tak kooperativně s přáteli prostřednictvím online hry. The Darkness II není tak působivou hrou, jakou byla kdysi jednička, ale stále je povedenou akcí, která nabízí dobrou hratelnost a příběh založený na jednom z nejlepších komiksů.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:

Kombinace akce a schopností temnoty

Spousty talentů k získání

Povedený příběh

Možnost ovládat Darklinga

Minusy:

Zjednodušená hratelnost

První díl byl lepší

Lineární a krátké

 

Infobox

Datum vydání: 10. února 2012

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1499 Kč (konzole), 999 Kč (PC)

Výrobce: Digital Extremes

Vydavatel: 2K Games

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ