Příběh se odehrává ještě před prvním dílem Uncharted: Drake’s Fortune. Parťákem hlavního hrdiny není starý známý Sully, ale Dante. Mezi ním a Drakem je patrná značná rivalita, oba však spojuje touha zjistit, co stálo za vyhlazením španělské výpravy do centrální Ameriky před 400 lety. Nebyl by to ale Nathan, aby na svých dobrodružstvích nepotkal sličnou slečnu, která zamává sledem událostí…

Fotogalerie
6 fotografií

Nathan Drake, jak ho známe

Hratelností je Uncharted: Golden Abyss typickým zástupcem celé série. Nechybí akrobatické kousky v rozpadající se budově v ohni nebo nad propastmi v džungli, stejně jako lezení po příkrých svazích. Přestřelky jakbysmet. Díky přítomnosti míření zpoza ramene, krytí za překážky a hlavně nic moc umělé inteligenci nepřátel, nejsou příliš těžké. Bohužel své schopnosti se živými protivníky neporovnáte, hra totiž nepodporuje žádné formy multiplayeru. Pokud platilo, že Uncharted jsou nejhezčími hrami pro PlayStation 3, nebudeme přehánět, když řekneme, že novinka pro PS Vita je bezkonkurenčně nejhezčím titulem pro nový handheld od Sony. Sáhodlouhá viditelnost, ostré textury, parádní animace, prostě radost pohledět. Navíc nechybí pro sérii tolik typický soundtrack a profesionální dabing.

Video
Video se připravuje ...

PS Vita v plné síle - Uncharted: Golden Abyss Sony

PS Vita ukazuje, co v ní je

Uncharted: Golden Abyss šikovně ukazuje všechny možnosti hanhdeldu PS Vita, a to nejenom jeho silný hardwarový výkon. Dotykový displej využijete při očišťovaní nejrůznějších archeologických předmětů nebo pergamenů. Zadní dotyková plocha pak slouží pro otáčení předmětů nebo lezení po provaze. Gyroskop pak přijde ke slovu při střelbě ostřelovačkou, naklánění při přecházení říms nebo klád a také při jízdě v řece. Dotykovým ovládáním můžete ovládat i Nathanovy pohyby při lezení nebo přeskakování. Stačí prstem „nakreslit“ cestu a vaše postava jí bude následovat. Hra vás však k tomu nenutí. Je pouze na vás, zda budete více využívat moderní dotykové ovládání nebo se raději chopíte osvědčené klasiky v podobě tlačítek. Jediné, u čeho se dotykům na obrazovce nevyhnete, je řešení hlavolamů. Uncharted: Golden Abyss je radost hrát i se na hru jen koukat. Společně s WipEout 2048 je tou nejlepší hrou, kterou si na PS Vita můžete zahrát.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Nejlepší handheldová grafika současnosti

Dobrodružná hratelnost

Chytré využití možností PS Vita

Skvělý dabing a hudba

Minusy:

Hloupí protivníci

Chybí multiplayer

 

Infobox

Datum vydání: 22.únor 2012

Platformy: PlayStation Vita

Cena: 1249 Kč

Výrobce: Bend Studio

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ