Radovat se mohou jak majitelé konzolí, tak počítačů. Resident Evil 6 se objeví tento rok nejdříve 20. listopadu na Xboxu 360 a PlayStation 3, ale později se dočkají i PC hráči.

Video
Video se připravuje ...

První video z Resident Evil 6 Capcom

Opět ta samá akční hratelnost

Příběh se bude odehrávat deset let po událostech ve zničeném Raccoon City. Prezident Spojených států se chystá vyjít s pravdou o incidentu v tomto městě ven, ale brzy je sám infikován nebezpečným virem a mění se v zombie. Hratelností bude Resident Evil 6 připomínat čtvrtý a zejména pátý díl série. Kamera snímá dění zpoza ramene a pohyb postav je rychlý. Hrdinové dokážou nepřítele odkopnout z otočky nebo se skluzem dostat do krytu. I když Capcom v novém díle slibuje větší porci hororu, než tomu bylo minule, Blesk.cz má o tom silné pochyby. Podle nás půjde opět o akční střílečky s hororovými prvky.

Fotogalerie
6 fotografií

Vrací se staří známí

Dvěma potvrzenými postavami jsou Leon S. Kennedy a Chris Redfield. První jmenovaný se nachází v hlavním městě USA a později se vydá po stopách toho, kdo se rozhodnul prezidenta přeměnit v zombie. Chris se pro změnu snaží zabránit zombie apokalypse v Číně, i tam se ale virus dostane mezi obyvatele. Nad poslední hratelnou postavou visí otazník. Kdo je a odkud pochází? Jde však o muže, jehož krev může zvrátit účinky děsivého viru. Mezi dalšími známými postavami, které se ve hře mají objevit, jsou i Ashley Graham a Ada Wong. Tak co, těšíte se na nový Resident Evil?