Battlefield byl od prvního dílu koncipován jako multiplayerová online hra a na třetím dílu je znát, že tvůrci mají s tímto žánrem bohaté zkušenosti. Na PC ho může hrát až 64 hráčů najednou, zatímco na konzolích je tento online multiplayer omezen na 24 hráčů. K dispozici je devět rozsáhlých map, na kterých můžete svádět nejrůznější multiplayerové bitvy. Levely jsou otevřená bojiště, města, ale i třeba vnitřek metra nebo dálnice. Prostředí jsou členitá, lze se na nich dobře schovat a vyčkávat příchodu nepřítele. Váš voják bude navíc pokaždé specialistou v určité oblasti. Ať už bude medik, inženýr nebo sniper, jeho schopnosti vždy přijdou vhod. Týmová souhra je navíc vždy klíčová k výhře.

Multiplayer může na PC hrát 64 hráčů, na konzolích 24
Autor: Electronic Arts

Multiplayerová klání nemají konkurenci

Multiplayer obsahuje celou řadu ovladatelných vozidel. Humvee a tanky počínaje, vrtulníky a stíhačkami konče. Vozidla dodávají hratelnosti nový rozměr a multiplayer je díky nim ještě více živější a rychlejší. K dispozici jsou i kooperativní mise, jež jsou vyňaty ze singleplayeru. Plnit je budete se spoluhráči, ve hře jich je ale bohužel jen šest. Kompetitivní režimy pro multiplayer jsou tři. Klasický deathmatch doplňuje conquest, který je o dobývání a držení pozice, zatímco Rush je o detonaci nepřítelova stanoviště, zatímco on se snaží o to samé u vás.

Kampaň Battlefieldu 3 je lepší než u minulých dílů, ale kvalit multiplayeru nedosahuje
Autor: Electronic Arts

Singleplayer pobaví, ale jen na chvíli

Hra jednoho hráče hrála u série Battlefield většinou druhé housle, výjimkou budiž dva díly Battlefield: Bad Company. Třetí řadový díl se snaží tohoto stigmatu zbavit. Vypráví příběh vojáka Henryho Blackburna, který se v Íránu zaplete do špinavé akce dvojitého agenta Solomona a brzy zjistí, že zcizil tři nukleární hlavice, které chystá použít v Paříži a New Yorku. Hra jednoho hráče se odehrává v těchto, ale i dalších lokacích. Blackburn se posadí do kokpitu stíhačky, tanku, ale většinu času stráví pohybem po svých.

Fotogalerie
6 fotografií

Interaktivní prostředí se vším všudy

Battlefield 3 disponuje neuvěřitelně interaktivním prostředím. Zničit lze vše, co vidíte, a to hned několika způsoby.  Bohužel je hra jednoho hráče značně lineární a peskuje vás, když opustíte předem ohraničené bojiště. Je taktéž plna akčních sekvencí, které na obrazovce předvádějí akci, zatímco hráč jen mačká tlačítka zobrazená na obrazovce. I když je singleplayer lepší, než ve většině Battlefield her, vracet se k němu už nebudete. Přesto je však zlepšení znatelné. Kampaň Battlefield: Bad Company 2, je ale zábavnější.

Video
Video se připravuje ...

Battlefield 3 je po okraj napěchovaný akcí Electronic Arts

Vizuální orgie i na PC i konzolích

Grafický engine Frostbite 2 patří k nejmodernějším v současnosti a těžko byste nyní hledali hru, která vypadá lépe. Než Battlefield 3 na PC. Úroveň detailů je neuvěřitelná, světelné i částicové efekty se starají o výbuchy, osvícení předmětů a polygony se na postavách rozhodně nešetřilo. Jejich animace je taktéž super a výrazy v obličejích neskutečně reálné. Bylo jasné, že míra detailního grafického zpracování nemůže být stejně vysoká jako na PC. A taky že ne, ale přesto vypadá Battlefield 3 skvěle i na konzolích. Textury jsou méně detailní a ubylo efektů, ale jinak je to ta stejně skvělá hra, kterou navíc můžete hrát v pohodlí gauče s joypadem v ruce. Battlefield 3 je po právu aktuálním megahitem, na Xbox 360 a PC je navíc vybaven českými titulky.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10

Plusy:

Grafické zpracování nemá na dnešní poměry obdoby

Bezkonkurenční multiplayer

Nejmodernější vozidla a zbraně

Interaktivní, zničitelné prostředí

Minusy:

Jen šest kooperativních misí

Slabší singleplayer

Infobox

Datum vydání: 28.říjen 2011

Platformy: PC, Xbox 360, PlayStation 3

Cena: 1599 Kč (konzole), 1199 Kč (PC)

Distributor: Electronic Arts

Jazyk: AJ + CZ titulky, PS3 verze jen AJ