Zatímco na počítači se hráči ke stávajícímu městu dočkají jednoho nového, na konzolích se hra odehrává v naprosto nové lokaci Sugar Mapple Coast. Obě města jsou vybavena zvířecími parky, kde si vaši čtyřnozí miláčci budou moci hrát. Zatímco na počítači po instalaci datadisku přeskočíte k tvorbě samotného zvířátka, na konzolích vás čeká stvoření člověka, protože jde o samostatnou hru.

Editor zvířat je obsáhlý a můžete si díky němu stvořit mazlíčka k obrazu svému
Autor: Electronic Arts

Stvořte si mazlíčka k obrazu svému

Editor zvěře je propracovaný, můžete si zvolit jeho věk, velikost, plemeno i barvu srsti! Zvířátka vypadají roztomile a jsou vážně živá. Do vínku jim po jejich stvoření dáte tři povahové vlastnosti! Mohou být poslušní, věrní, rychlí, tiší, bázliví nebo pěkně nepořádní a poškrábají a rozkoušou vám polovinu obýváku. Zatímco si na konzolích můžete vybrat jen z psů a koček, na PC jsou k dispozici i koně a při troše štěstí se vám podaří narazit i na bájného jednorožce. I lidé však s novým rozšířením získali nové vlastnosti. Nyní mohou být fascinováni zvířaty, ať už jednotlivými druhy nebo celkově. Mimo hlavních zvířat, kterých můžete mít doma až šest, si můžete pořídit i menšího mazlíčka jako morče, ptáčka, ještěrku nebo želvu. Tato zvířata však nikdy nebudete moci vychovávat.

Zvířata je možné naučit nejrůznějším kouskům
Autor: Electronic Arts

Vycvičte si chlupáče

Svého mazlíčka si musíte vycvičit a také plnit požadavky na jeho chov. Časem se váš Rex naučí aportovat stejně dobře, jako vaše postava vařit. Jednoduše si zvolíte přání, co chcete své zvířátko naučit a poté mu s tím pomáháte. Se zvířaty je ale potřeba si i hrát, uklízet po nich loužičky, odvést je k veterináři když jsou nemocní a taktéž je občas zavést na procházku do parku. Když zvířátka dospějí, mohou jako lidé získat zaměstnání. Z takové psa bude vždy dobrý lovec pokladů, stejně jako najde uplatnění u policie. The Sims 3 Domácí mazlíčci obsahují i několik specifických úkolů jako najít vašemu zvířátku lásku, ale těchto misí není příliš.

Fotogalerie
6 fotografií

Technicky fajn jen na PC

Technická stránka hry je dobrá, ale na PC je jednoznačně povedenější, než na konzolích. Na takovém Xbox 360 často doskakují textury a hra neběží plynule. Alespoň, že je tato verze díky senzoru Kinect obohacena o povely hlasem. Stejně jako verze pro Nintendo 3DS. The Sims 3 Domácí mazlíčci jsou příjemným, huňatým rozšířením známého virtuálního světa The Sims 3.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:

Spousta mazlíčků na výběr

Editor zvířat

Učení povelů i schopností

Vybroušená PC verze

Minusy:

Koně jsou jen na PC

Technicky na konzolích nic moc

Infobox

Datum vydání: 21. říjen 2011

Platformy: PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo 3DS

Cena: 1199 Kč (konzole), 799 Kč (PC)

Distributor: Electronic Arts

Jazyk: AJ (CZ titulky u PC verze)