Z říše mrtvých se na divoký západ vrátil jenom díky bezmezné touze po pomstě! Gunstringer však není seriózním titulem, jde o zábavnou hru protkanou humorem od začátku do konce! Celá je přitom zpracována jako loutkové divadlo hrané před živými diváky. Hráč se chopí Gunstringera jako loutky. Vodit ho budete za nitky, zatímco o pohyb kupředu se postará hra sama. Druhou ruku zaměstná střelba. Stačí namířit na nepřítele prstem, stejně jako v předškolním věku, nechat ho označit a pak typickým pohybem vystřelit. Jelikož Gunstringer třímá v rukách povětšinou šestiraňák, zaměřit můžete až šest protivníků najednou. Během hraní se ale dostane i k ničivějším zbraním, jakými jsou brokovnice nebo plamenomet.

I ten nejdrsnější ostrostřelec se musí občas krýt
Autor: Microsoft

Intuitivní ovládání a variabilní hratelnost

Gunstringer se však neštítí ani boje nablízko, a tak mimo střelných zbraní dojde řeč i na pěsti. Herní schéma se občas změní na opravdovou střelnici, to když zbraně automaticky střílí a vy se oběma rukama staráte jen o míření. Občas se také schováte do krytu, ze kterého budete postupně vykukovat a likvidovat kovboje, jindy se zas postavíte tváří tvář silnějšímu protivníkovi, nebo se hra dokonce změní na 2,5D hopsačku. Závěrečné souboje s bossy pak také nemohou chybět. Gunstringer má nesmírně variabilní hratelnost a vy tak nebudete mít možnost se začít nudit! Až se projedete na koni, nebudete uhýbat útočícím hadům, pochopíte. K tomu si připočtěte naprosto famózní a intuitivní ovládání, kterému bez složitého vysvětlování porozumíte. Oproti některým ostatním hrám pro Kinect navíc funguje báječně a korektně bude snímat vaše pohyby v 97% případů.

Fotogalerie
6 fotografií

Sranda, kam se podíváš

Gunstringer se trefil do černého hned několikrát, nevyzdvihnout humor však nejde. Po celou dobu hraní bude veškeré dění komentovat vypravěč jak z klasického westernu s tím rozdílem, že tenhle chlapík neustále vtipkuje, i když tón jeho hlasu zní jako by mluvil smrtelně vážně. Hra také kombinuje trojrozměrnou grafiku s digitalizovanými živými postavami. V údolí tak na vás začne obří lidská ruka házet kameny a občas uvidíte i do obecenstva.  Gunstringer má spoustu odemykatelného obsahu, stáhnout si můžete dokonce i nové režimy z Xbox Live, stejně jako povedenou hru Fruit Ninja Kinect. Jediné, co vás tak může na Gunstringerovi štvát, je bolení rukou z ustavičného střílení! Jde o nejlepší hru pro Kinect, kterou Blesk.cz doposud testoval!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Skvělé pohybové ovládání

Variabilní hratelnost

Spousta obsahu a bonusů

Humorné od začátku do konce

Minusy:

Únava rukou po delším hraní

Infobox

Datum vydání: 16. září 2011

Platformy: Xbox 360

Cena: 999 Kč

Distributor: Microsoft

Jazyk: AJ