Blesk.cz otestoval aktuální demo nadcházejícího Driver: San Francisco, aby zjistil, zda se na hru vyplatí opravdu čekat. Demoverze byla uvolněna ke stažení na Xbox Live 10. srpna, na PlayStation  Network pak o dva dny později. Příběh nového Drivera, jak už název napovídá, se odehrává v San Francisku. V jeho herní verzi se nalézají i jeho známé stavby a monumenty, stejně jako 335 kilometrů silnic.

Z dema je patrné, že město je hezky nablýskané, pěkné, avšak v demu byl pohyb v něm značně omezen. Graficky je San Francisco zpracováno pěkně, avšak je patrné, že takto rozlehlá hra nemůže oplývat příliš vizuálními detaily. Ovládání je příjemné, i když se jedná o arkádovou jízdu. Je také patrné, že se Driver: San Francisco snaží o filmové pojetí, což se mu díky stylovým videosekvencím daří.

Fotogalerie
6 fotografií

Největší novinkou hry je, oproti jejím předchůdcům i konkurenci, možnost opustit kdykoliv svůj automobil a z leteckého pohledu se přemístit do jiného auta.Toto přesunování svědčí jasně o arkádovosti hry, ale přináší prvek dosud nevídaný. Přesto trochu ruší stylovou filmovou atmosféru. Kromě leteckého pohledu je při některých misích možné i rychlé přesunutí do nejblíže jedoucího vozu pomocí jediného tlačítka.

Tři mise na vyzkoušení

Demoverze obsahuje celkem tři mise. V první, nazvané Prove It si osaháte nový systém přesunutí, vyskočíte si s vozem do vzduchu a trochu potrápíte policisty při honičce. V druhém úkolu nazvaném Team Colors je zapotřebí dojet hned s dvěma vozy na prvním a druhém místě. Jako nejcenější pomocník vám poslouží funkce rychlého přesunutí.

V poslední misi Escapist vás pak čeká opravdu krušný útěk s mafiánem ve voze, který pronásleduje celý konvoj policejních vozů . Driver: San Francisco se zatím hraje zábavně a doufáme, že plná hra bude neméně, či ještě více zábavná. Obsahovat bude 120 licencovaných aut, 200 misí a 19 multiplayerových režimů, včetně kooperace.

 

Těšíme se na:

Originální systém přesunutí

Hezké San Francisco

Filmovou atmosféru

 

Bojíme se:

Přesouvání bude rušit atmosféru

Grafika nebude tak hezká jako u konkurence

Aby to nebyl takový průšvih jako třetí díl

 

Dojmy z dema:

*** / *****

Datum vydání: 2. září

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PC

Distributor: ConQuest