Super Street Fighter IV: Arcade Edition kombinuje klasickou dvourozměrnou hratelnost proslavenou druhým dílem s barevnou trojrozměrnou grafikou. Ta si navíc zachovává stylovost předchozích dílů. Hráč si může vybrat z celkového počtu 39 bojovníků, z nichž každý zápasí jiným stylem a má specifické chvaty. V hlavním arkádovém režimu se dozvíte v úvodní a závěrečné videosekvenci jeho osobní příběh, včetně rozuzlení.

Nechybí možnost versus hry proti živému protivníkovi, a to jak na jedné konzoli, tak i po internetu. Přítomen je i trénink nebo výzvy, ve kterých si vyzkoušíte a naučíte i všechny složitější chvaty. Každému bojovníkovi budete moci vybrat posměšky, kterými zahrne protivníka a taktéž barvu jeho kostýmu.

Fotogalerie
6 fotografií

Nejvylepšenější verze s novými bojovníky

Novinkou v Super Street Fighter IV: Arcade Edition jsou především čtyři noví bojovníci – Evil Ryu, Oni a dvojčata Yun a Yang. První dva jmenovaní čerpají ze síly temného Hado. Jejich údery jsou silné a zápasnící disponují i celou řadou kombo sekvencí (jde o řadu po sobě jdoucích a nepřetržitých úderů).

Jak Evil Ryu, tak Oni přitom dokáží vystřelovat na protivníky i ohnivé koule. Oproti nim jsou Yun i Yang slabší, ale zato mnohem rychlejší. Protivníka stačí oběhnout a zaútočit, ještě než se otočí. Je však škoda, že nové postavy nemají přístup k výzvám.

Super Street Fighter IV: Arcade Edition je již druhou a taktéž poslední vylepšenou verzí povedené bojovky z roku 2009. Mimo konzole vyšla i pro počítače, což tamní hráči jistě ocení. Bojovky jsou totiž na PC velmi vzácné.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Jedna z nejlepších bojovek

39 zápasníků

Poslední a nejlepší verze

Kombinace 3D grafiky a 2D hratelnosti

Konečně bojovka na PC!

Mínusy:

Nové postavy nemají výzvy

 

Datum vydání: 24. červen 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 799 Kč

Distributor: Cenega

Jazyk: AJ