Pracovně je zatím služba označována jako Remix a Google již nějakou tu dobu obchází velká nahrávací studia a snaží se vyjednat potřebné smlouvy pro provoz. Zatím by měla být podepsána dohoda s Warner Music Group, přičemž rozjednáno je se Sony Music Entertainment, Universal Music Group a Merlin, což je sdružení nezávislých umělců. Tyto dohody jsou klíčové pro získání potřebného hudebního obsahu.

TIP: Apple Music nabrala dalších deset milionů předplatitelů. Je na polovině Spotify 

Nová služba bude kombinací obou existujících od Googlu, tedy hudební streaming doplněný o videoklipy. Půjde přímo proti Spotify a Apple Music, dvěma největším konkurentům. S propagací, se kterou doposud Google poměrně zaostával a nechával své služby v pozadí, by měli pomoci i populární autoři, jména ale zveřejněna nebyla.

Březnové představení prozatím nebylo oficiálně potvrzeno, jisté ale je, že proti konkurenci to bude mít Google velmi těžké. Spotify nedávno oznámilo 140 milionů uživatelů, z toho 50 platících a Apple Music jich má 30. Čísla za Play Music nebyla zveřejněna, tudíž nevíme, jak velkou skupinu uživatelů bude moci Google převést pod křídla nové služby.

Google nedávno představil rodinné předplatné Hudby Play i v Česku: