Prvním z nově vyvíjených modelů je „Dual Screen“ zařízení, který bude mít umístěn displej na přední i zadní straně. Má se v podstatě jednat o zhmotnění Projektu Valley, o kterém jsme vás informovali již v květnu. Mezi displeji bude umístěn pant, díky němuž půjde oba displeje srovnat do jedné roviny, což de-facto zformuje větší tabletový displej. V případě nepoužívání půjde zařízení složit displeji k sobě.

Právě tento „Dual Screen“ smartphone, nebo spíše tablet, má světlo světa spatřit úplně nejdříve, později se počítá i se skutečným skládacím smartphonem. Soudě podle dřívějších uniklých patentů bude ve smartphonu ohebný displej, ohebné šasi, a ohebná bude i část obvodů, resp. spoje mezi jednotlivými polovodičovými deskami.

Podle zdroje chce jít Samsung obdobou cestou jako u modelu Galaxy Round. Na prodejích Dual Screen tabletu se má ukázat prvotní zájem zákazníků, a pokud bude dostatečný, vydá Samsung koncem příštího roku i plnohodnotný skládací smartphone. Vše jsou ale zatím stále pouhé spekulace.

Via Etnews