Dvanáctiletý Martin V. ze Slovenska hrál na mobilu hry jako každý kluk jeho věku. Jenže pokaždé mu v nich něco chybělo. A tak vymyslel svoji vlastní! Jmenuje se Color Pin, okamžitě dobyla český a slovenský trh a míří do světa.

Martin žije s matkou v krizovém centru na východě Slovenska. Než se tam ale kvůli těžkým životním okolnostem dostali, už dávno měl svůj nápad na hru v hlavě. Bohužel však nevěděl, jak ho zrealizovat.

V azylovém domě nemáme internet. Hry si chodím stahovat k nedaleké restauraci, kde chytám wi-fi,“ říká mladý vývojář s tím, že hry hraje pořád. Zapomíná díky nim nejenom na »azylák«, ale i na ostatní těžkosti: „Ve škole se mi spolužáci často smějí. Nemám mnoho kamarádů.“

Pravidelný únik do světa her mu ale umožnil, aby je všemožně zkoumal a zkoušel. „Začal jsem přemýšlet, co bych na nich změnil. Často se mi stalo, že i hra, která mě velmi bavila, byla jakoby nedodělaná. Vždy je co zlepšovat,“ je přesvědčený.

Na internetu si proto našel herní studia a začal jim psát, že má nápad na pár mobilních her. Ani několik odmítnutí ho neodradilo a od košické filiálky Inlogic Games nakonec získal pozvání mezi profesionály. Společně pak stvořili arkádovku s názvem Color Pin, kterou už hrají tisíce lidí na Slovensku i v Česku.

Je talentovaný a má před sebou velkou budoucnost. Doufáme, že se Martin s úspěchem popere správně a v herním průmyslu se uchytí. Nabídli jsme mu dlouhodobou spolupráci a jeho maminka to s nadšením přijala,“ vyjádřil se ke spolupráci s chlapcem Alexander Repčík z košického studia. Navíc se zdá, že hra pomůže rodině najít si vlastní bydlení a Martinovi zajistí budoucnost v herním průmyslu.

Co je Color Pin?

Vyznačuje se jednoduchou hratelností (k ovládání stačí jeden prst) a je prý neuvěřitelně chytlavá. Trénuje hráčovy reflexy i rychlost. Cílem je zapíchat různobarevné »špendlíky« do správných míst otáčejícího se kruhu. Čím vyšší level, tím více se ale objevuje překážek. Mobilní aplikaci lze stáhnout do chytrých telefonů s operačním systémem Android i iOS. Hra je zdarma.

Fotogalerie
12 fotografií