Dominance Samsungu na trhu chytrých telefonu už není tak suverénní jako před pár lety, přesto mu Apple stále hledí na záda. Loni se ve světě prodalo 324,8 milionu mobilů Samsung (podíl na trhu 22,7 %), zatímco iPhone si koupilo »jen« 231,5 milionu lidí (16,2 %).

A Samsung Galaxy S7, stejně jako jeho malinko větší »bráška« Galaxy S7 Edge, náskok Korejců nejspíš ještě zvýší. 3D lákadlo Nové »es sedmičky« se povedly – a to nejen co do parametrů (viz grafika). Jsou elegantnější, pevnější a rychlejší, oproti předchozí generaci mají čtečku paměťových karet a jsou vodotěsné (pod hladinou vydrží až půl hodiny!).

Samozřejmostí je propojení se sadou příslušenství, např. s 3D brýlemi Gear VR, díky nimž můžete ve spojení s mobilem sledovat prostorová videa i obyčejné filmy s iluzí obrovské obrazovky. A právě kvůli 3D brýlím zavítal na představovačku i Zuckerberg.

Jeho Facebook je totiž největším investorem v oblasti virtuální reality a se Samsungem na vývoji Gearu spolupracoval. „Toužil jsem po tom, abych mohl natočit první krůčky své dcery v prostorovém videu, aby moji rodiče, až záběry uvidí, měli pocit, že tam byli s námi,“ prohlásil Zuckerberg, jehož slova téměř nebyla slyšet, protože si ho každý v sále fotil a pak mu nadšeně aplaudoval.

Fotogalerie
6 fotografií