Telefon si na veletrhu osahali kolegové z německého deníku Bild. Toto jsou nejzajímavější novinky, kterými se Samsung Galaxy S5 pyšní.

Snímač otisků prstů

Apple s ním začal a Samsung už ho má teď taky. Snímač se ukrývá v domovském tlačítku pod dotykovým panelem. To je zároveň navázáno i na platby PayPal či ochranu soukromých dat. Otázkou zůstává, zda nebude možné otisky zneužít.

Měřič srdečního tepu

Jedná se o další novinku, kterou má přístroj zabudovanou na zadní straně. Stačí jenom přiložit prst pod sklíčko blesku na senzor a hned víte, jaký máte tep.

Fotoaparát

I ten Samsung výrazně vylepšil. Má nejenom větší rozlišení 16 MPix, ale zároveň i extrémně rychle ostří – stačí mu na to pouhých 0,3 sekundy! Součástí nového modelu je i speciální světelný HDR režim.

Rychlejší internet

Pomocí připojení LTE můžete na internetu surfovat rychlostí 150Mb/s.

Fitness náramek

Kromě Galaxy S5 představil Samsung i Gear Fit. Jedná se o fitness náramek, který komunikuje s aplikací S Health, díky níž můžete velmi dobře monitorovat vaše tělo. Náramek má zakřivený 1,84 palcový displej s rozlišením 432 x 128 pixelů. Kromě toho zvládá i upozorňování na příchozí SMS či hovory.

Další detaily o Galaxy S5

- celosvětové zahájení prodeje je naplánováno na 11. dubna 2014
- displej má 5,1palcový Super AMODEL s velmi vysokým rozlišením 1920 x 1080 bodů
- pracuje s Androidem 4.4 (Kitkat)
-    váha: 145 g
-Baterie zaručuje výdrž 390 hodin (v pohotovostní doba) a 21 hodin (doba hovoru). V případě, že zbývá 10 procent baterie, přepne se přístroj do superspořícího režimu – vypne všechny funkce kromě volání a SMS a vydrží dalších 24 hodin na příjmu.
- k dispozici bude v černé, bílé, modré a zlaté barvě