Nové uživatelské prostředí, sdílená bezdrátová služba AirDrop, živé tapety, hlasový asistent Siri s novými mužskými i ženskými hlasy, zlepšený multitasking a desítky další změn. To vše nabízí operační systém iOS 7, který se však nepodařil všem stáhnout.

Servery přetíženy, downloady odloženy

Důvod je jednoduchý, majitelé chytrých telefonů a tabletů od Applu totiž přetížili servery Applu, které nestíhaly, a na mnoha zařízeních tak neproběhla aktualizace v pořádku. Někteří uživatelé tak byli nuceni na nový operační systém počkat až dodneška.

Hněv uživatelů

Jenže chyba při stahování pořádně nakrkla uživatele iPhonů a iPadů, včetně fanoušků do výrobků od Applu. „Vždy jsem fandil Applu, ale co má tohle znamenat?“ ptala se uživatelka Dita H. na Twitteru. A takovýmito zprávami se to na sociálních sítích jen hemží.

Ten soubor je příliš velký

Dnes již lze stáhnout iOS 7 bez problémů. Uživatelé si však přesto stěžovat nepřestali. Vadí jim mamutí velikost 3,1 GB, kterou celý soubor má. To opravdu není málo, ale upgrade na nový operační systém stojí za to. Na iPhonu s malou pamětí ale zabere příliš mnoho místa.

Jak instalovat?

Na vašem Apple zařízení jděte do nastavení, otevřete položku obecné a pokračujte na aktualizace softwaru. Než se ale do aktualizování pustíte, tak se nejdříve zálohujte svá data. Po aktualizaci dojde k jejich nenávratnému smazání.

Aktualizace na operační systém iOS 7 je dostupná pro:

    iPhone 4

    iPhone 4S

    iPhone 5

    iPad 2

    iPad 3. a 4. generace

    iPad mini

    iPod touch 5. generace

Fotogalerie
6 fotografií