Konferenci odstartoval nový operační systémem pro počítače Mac. Nová verze softwaru OS X 10.9 nazvaná Mavericks dostane nové funkce a technologie pro delší životnost baterie a zkrácení doby pro nastartování počítače. Bude mít lepší podporu pro více obrazovek.

Firma rovněž oznámila, že již nebude dávat svému softwaru pro počítače Mac názvy podle velkých kočkovitých šelem. Nově budou jména vycházet z geografických názvů v domovské oblasti. Nový software se má objevit na podzim.

Zbrusu nový stolní Mac

Další novinkou Applu byl vylepšený stolní počítač Mac Pro, který slouží hlavně grafikům a filmovým profesionálům. Nový Mac Pro bude prvním počítačem Mac za několik let, který se bude montovat ve Spojených státech a objevit se má koncem letošního roku. Generální ředitel Tim Cook pak dodal, že na celém světě je nyní zhruba 72 milionů počítačů Mac. To je dvojnásobek ve srovnání s počtem před pěti lety.

Nový software pro telefony

Operační systém pro chytré telefony a tablety iOS 7 získá nový vzhled, který vytvořil Jonny Ive. Vzhled využívá průsvitnost, má nové znaky a nové ikony. K dispozici má být na podzim.

Karlův most

Šéf Applu na konec svého vystoupení představil novou televizní reklamu společnosti, která se částečně odehrává i na pražském Karlově mostě. Mladý pár se v ní na zřejmě nejznámější pražské památce fotí iPhonem.

Nový operační systém iOS 7 od Applu
Autor: Apple