Procesor je taktovaný na frekvenci 1,5 GHz. Architektura přístroje je však 4+1, takže v něm nalezneme další jádro starající se o vedlejší procesy mobilu. V kombinaci s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich je tedy zřejmé, že by měl být LG Optimus 4X HD pořádně rychlým přístrojem.

Solidní displej je základ

LG Optimus 4X HD bude mít solidní displej typu IPS s vysokým rozlišením 1280 × 720 pixelů. Jeho rozměry také nejsou nejmenší, protože má 4,7 palce, což je necelých 12 centimetrů. Přesto je přístroj velmi tenký, pouhých 8,9 milimetru. Nová hračka od LG by také měla pořizovat pěkné fotografie i videa. Fotoaparát bude mít rozlišení 8 Mpix a nebude u něj chybět osvětlovací LED dioda. Videa by telefon měl pořizovat ve Full HD rozlišení 1920 × 1080 pixelů, a to rychlostí 30 snímků za vteřinu.  Mobil bude mít i vepředu 1,3 Mpix kameru pro videohovory.

Obsáhlá konektivita

Operační paměť LG Optimus 4X HD má být 1 GB RAM, vestavěná úložná paměť pak bude 16 GB. Chytrý telefon funguje ve všech pásmech GSM sítě,umí rychlé datové přenosy (HSDPA, HSUPA), bezdrátově se připojí přes Wi-Fi a lze z něj udělat i  Wi-Fi hotspot. Mobil bude mít baterii s nadstandardní kapacitou 2 150 mAh. Jak dlouho ale vydrží mobil zapnutý společnost LG neuvedla. Na trh by se měl LG Optimus 4X HD ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Jeho cena není známá, ale podle odhadů by měl být k mání za přbližně 15 tisíc korun.