Používání mobilních telefonů je stejně jako v České republice v některých amerických školách zakázáno. Stejné omezení platilo i na základní v americké Pensylvánii. Žáci však přesto mobily používali a rušili tak vyučování. Zákaz tak ve škole ještě zdůraznili!

Válenky jako ideální skrýš

S tím se však místní žáci či spíše žákyně nesmířili a vymysleli způsob, jak mobily nepozorovaně do tříd propašovat. Školáci k tomu využili válenky, zimní druh bot, původně vyráběný pouze z ovčí vlny. Boty jsou totiž vysoké, takže se do nich mobily velmi snadno schovají. Jenže ve školy na fígl vynalézavých žáků přišli a boty zakázali dětem nosit do tříd. To naštvalo zejména dívčí osazenstvo školy. I když jsou válenky určené pro obě pohlaví, nosí je převážně ženy.

Tvrdě zakázány: Válenky
Autor: profimedia.cz

Rodiče jsou naštvaní

Zákaz vyvolal okamžitý rozruch nejenom v řadách žáků, ale i jejich rodičů. „Chápu, že je tu hrstka žáků, která si schovává mobily v botách, ale proč musí kvůli menšině trpět dalších 600 studentů? Své dceři jsem ale řekla, že to je pravidlo a my ho budeme poslouchat,“ říká maminka jedné ze žaček Adrienne Beyer. „Žáci i nadále mohou nosit tyto zimní boty. Nesmí ovšem do třídy s takovými botami, které by mohly ukrývat mobilní telefon. Musí do nich být vidět,“ prohlásil mluvčí školy.