Prvními přístroji, které novou technologii budou využívat, se podle Samsungu stanou jednoznačně chytré telefony. První kousky by se mohly na trhu objevit už v první polovině příštího roku, jihokorejská společnost se bude snažit, aby se tak stalo ještě v prvním čtvrtletí. „Ohebný displej je něco, co bychom chtěli představit v roce 2012. Doufáme, že v jeho úvodu,“ prohlásil Robert Yi ze společnosti. Samsung by si opravdu měl pospíšit, ohebnou technologii totiž vyvíjí i konkurenční finský gigant Nokia.

Video
Video se připravuje ...

Bude takto opravdu vypadat 3D od Samsungu? Samsung

Video je jen koncept

Samsung již před časem představil ukázkové video, které koncepčně předvádí, co technologie bude umět. Je na něm vidět i trojrozměrný obraz. Ten již nyní, například u handheldu Nintendo 3DS, existuje bez speciálních brýlí. V tak kvalitní podobě jako na videu však nikoliv. V minulosti Samsung ukázal OLED displej, který bylo možné ohnout. Letos v lednu to už byl 4,5palcový (11,43 centimetru) velký AMOLED displej, který bylo možné různě ohýbat na všechny strany.

Fotogalerie
2 fotografie

První pionýr – Samsung Galaxy Skin

Právě z tohoto konceptu by měl vzniknout Samsung Galaxy Skin, první ohebný mobil. Ten bude možné otočit kolem zápěstí i jako hodinky. Podle nepotvrzených zpráv má Samsung dostatek prostředků, aby ohebné displeje mohl produkovat ve velkém už opravdu zkraje roku 2012. Podle společnosti budou po ohebných chytrých telefonech následovat stejně nezlomitelné tablety.