Náměsíčnost se může projevovat mnoha způsoby. Všechny podle odborníků dosud nemohly být ani zaznamenány. „Psaní SMS je pro mladou generaci natolik zažité stejně jako například řízení automobilu pro některé lidi,“ prohlásil doktor Ron Kramer z Americké akademie spánkové medicíny.

Napsání i krátké SMS přitom není nic lehkého. Náměsíčný člověk totiž musí dost pravděpodobně odemknout mobil, v menu najít psaní zpráv a teprve poté vytvořit smysluplný text, přidat příjemce zprávy a odeslat. Mobil pak náměsíční SMSkáři často uklidí na místo, kde se nalézal, než se uložili do postele.

Náměsíční SMSkáři jsou mladí lidé

Lékaři opravdu evidují náměsíčné SMSkování především u mladých lidí. Jessica Castillo (24) z města Italy v americkém Texasu píše nevědomky v noci zprávy svému přítelovi. V jedné z nich stálo: „Miláčku, jsi tam? Potřebuji ti něco říct.“ Zbytek textu však byly nesmysly.

Někteří odborníci se domnívají, že za náměsíčním psaním SMS může být stres a dnešní uspěchaný styl života. Podle doktora Cunningtona z Melbournského centra pro poruchy spánku mohou náměsíční lidé posílat dokonce e-maily!