Novinka HTC Sensation XE tak bude cílená především na mladší uživatele. Právě milovníci hip-hopu a jiné taneční hudby ocení speciální »špuntová« sluchátka. Po jejich připojení se automaticky aktivuje zvukový profil Beats Audio, který dobarvuje hluboké basové tóny, stejně jako výšky a zpěv. Nepřekvapí ani multiformátový hudební přehrávač, který si poradí se soubory aac, amr, ogg, m4a, mid, waw a samozřejmě wma i mp3.

Na vývoji telefonu se podílela i společnost Beats, kterou vlastní slavný rapper Dr. Dre
Autor: Reuters

Červené podsvícení

HTC Sensation XE je pokračovatelem již prodávaného modelu Sensation. Na první pohled vypadají shodně, ať už po designové stránce, tak rozměrech. Hiphopový telefon má ale červeně podsvícená tlačítka. Stejně barevné orámování má i fotoaparát a reproduktor. Hmotnost je oproti staršímu Sensation o tři gramy těžší. V útrobách telefonu nalezneme výkonný dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz a operační paměť RAM s kapacitou 768 MB.

Sluchátka s technologií Beats Audio dokonale dobarvují basy
Autor: HTC

Baterka s úctyhodnou výdrží

Interní paměť tohoto hudebního telefonu je bohužel pouze 4 GB, což je pro hudební soubory žalostně málo, takže se neobejdete bez rozšiřovacích microSD karet. Samozřejmostí je operační systém Android. Chvályhodnou novinkou je baterie s kapacitou 1730 mAh. Na příjmu by měl telefon podle HTC vydržet až 540 hodin. HTC Sensation XE se začne prodávat letos v říjnu. Jeho cena však ještě nebyla zveřejněna.