Herní princip je jednoduchý. Vyberete jednu z proslulých komiksových postaviček. Přičemž charaktery si postupně otevřete za nasbírané body. Poté s Fifinkou nebo Myšpulínem musíte vyskákat po plošinkách až na vrchol hory.

Po cestě sbíráte poklady a mince. Musíte skákat rychle, protože zespodu proti vám hrají nebezpečné ostny. Taktéž nesmíte spadnout. Vaším nepřítelem je tedy čas a pohyblivé nebo rozpadající se plošinky. Výsledné skóre můžete porovnávat s kamarády na Facebooku.

Ovládání je trošku otravné

Kde jiné značky vsázejí na modernější řešení ovládání pomocí naklápěcích senzorů, má Čtyřlístek v Nokii virtuální tlačítka na obrazovce. Po pravdě řečeno jsem chvíli vůbec netušil, jak se hra ovládá, než jsem si tlačítek všiml. Často se mi ve hře nedařilo právě kvůli nepříznivému ovládání.

Musím pochválit motivační efekt hry k delšímu hraní. Otevírání dalších herních postav a zvyšující se obtížnost mohou u mnohých fungovat a děti, kterým je doufejme hra určena, si ho budou užívat. Hezky malovaná grafika taktéž nijak neurazí.

Postavičky Čtyřlístku nestačí

Ze hry se však pravděpodobně nestane trhák, kterým by si například i dospělí krátili cestu v tramvaji nebo při čekání na zastávce. Čehož docílil například iPhonový fenomén Angry Birds, který přes svou infantilní grafiku i jednoduchý herní princip dobyl srdce dětí i dospělých.

Hra je zdarma a může ji vyzkoušet každý majitel dotykového telefonu Nokia s operačním systémem S60 páté generace - tedy například N8, C7, E7, 5230, C5-03, 5800, N97, N97 mini. Pokud máte o hru zájem zamiřte do Ovi Obchodu.

Fotogalerie
2 fotografie